ناظراقتصاد: براساس اعلام رسمی کمیته مسول رتبهبندی ریسک کشورهای دنیا در OECD، مبتنی بر تصمیم آن سازمان، رتبه اعتباری کشورمان به ۵ ارتقا پیدا کرد. به گزارش شادا، پس از آنکه حدود ۱۰ سال رتبه اعتباری یا ریسک کشوری ایران ۷، یعنی پایینترین درجه ممکن بود، از ۲ سال قبل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با همکاری وزارت امور خارجه، صندوق ضمانت صادرات اقداماتی را برای مذاکره و بهبود رتبه اعتباری آغاز نمود که نهایتا علیرغم مخالفت معدودی از کشورهای عضو، رتبه ایران در سال ۲.۱۷ از ۷ به ۶ ارتقا یافت .
برپایه این گزارش، اما از سال ۲۰۱۷ مجددا رایزنیها توسط سازمان سرمایه گذاری در وزارت امور اقتصادی و دارایی و با همکاری صندوق و بویژه وزارت امورخارجه (سفارت کشورمان در اتریش) از سرگرفته شد و پس از انجام مذاکرات لازم و تشریح دستاوردهای اقتصادی و بویژه موفقیتهای حاصله در انجام توافقهای مالی با کشورهای مختلف دنیا که خود حاکی از کاهش ریسکهای سیاسی و اقتصادی کشور میباشد ، نهایتا سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD) موضوع را مجدداً مورد بحث قرار داده و رتبه ایران را به ۵ ارتقا داد.
کاهش رتبه ریسک ایران در کاهش هزینههای تامین سرمایه از نظر مالی معمولا تا حدود ۱۰درصد و از نظر جلب سرمایه گذاران خارجی و اساسا بهبود اعتبار کشور در محافل مالی و بینالمللی بسیار موثر میباشد.
گفتنی است که درجه بندی رتبهها در OECD از ۱ الی ۷ میباشد و ایران در بهترین حالت در دهه هشتاد به رتبه ۴ دست یافته بود.
بدیهی است که تصمیمات متخذه در آن سازمان تحت تاثیر عوامل سیاسی و بویژه فشار برخی قدرتهای بزرگ نیز میباشد که علیرغم آن، سازمان مذکور رتبه ایران را بهبود بخشید. این در حالیست که انتظار میرود این رتبه در آینده نزدیک به وضع بهتری ارتقا یابد.