ناظر اقتصاد : بطور معمول تعریف بهره وری در منابع مختلف ترکیب کارایی و اثربخشی میباشد، کارایی به معنی انجام درست کارها و مترداف با استفاده بهینه از منابع است و اثربخشی به معنای انجام کارهای درست است پس میتوان نتیجه گرفت که بهرهوری انجام درست کارهای درست است که سازمان را به اهداف خود میرساند. بطور معمول بهرهوری نیروی کار در سطح سازمانها محاسبه میشود اما تعیین بهره وری نیروی کار در سطح کشورها میتواند اطلاعات مفیدی در سطح کلان بدهد که در تصمیمگیریها میتوان از آن بهره برد.
در اینفوگراف ارائه شده مقدار بهره وری نیروی کار برای هر شخص به ازای هر ساعت کار در کشورهای مختلف به دلار بیان شده است که با مفهوم بهرهوری که در بالا عنوان شد تا حدودی متفاوت است. محور افقی نمودار ساعات کار سالانه را نشان میدهد و محور عمودی نشان دهنده سرانه تولید ناخالص داخلی است. بهرهوری نیروی کار در هر ساعت، در این اینفوگراف از تقسیم مقداری محور عمودی بر محور افقی محاسبه شده است بدین معنی که به ازاء هر ساعت کار چه مقدار درآمد حاصل شده است.
در این شاخص کشور لوکزامبورگ بالاترین رتبه را دارد. البته باید به این نکته توجه شود، از آنجا که سرانه تولید ناخالص داخلی برای هر نفر و نسبت به جمعیت محاسبه میشود، کشورهایی مانند لوکزامبورگ که جمعیت بسیار کمی دارند در این شاخص رتبه بالایی را بدست می آورند. تقسیم بندی کل نمودار به چهار بخش که در شکل قابل مشاهده است میتواند به تحلیل و درک بهتر اطلاعات کمک کند. دادهها و اطلاعات از صندوق بینالمللی پول و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) اخذ شده است.
طبق نظر کارشناسان، شاخص بهرهوری در ایران بخصوص در سازمانهای دولتی بسیار پایین میباشد. و در برنامههای پنج ساله توسعه به این موضوع توجه شده است. سرانه تولید ناخالص داخلی در ایران طبق آمار بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ برابر با ۵۴۱۵ دلار است آمار جهانی از میانگین ساعت کار سالانه در ایران وجود ندارد با این حال سازمان جهانی کار حداکثر ۴۴ ساعت در هفته را برای ایران ذکر کرده است. با در نظر گرفتن ۵۰ هفته کاری حدود ۲۲۰۰ ساعت کاری در سال را میتوان تخمین زد. بنابراین شاخص بهرهوری برای ایران محاسبه شده و در اینفوگراف نمایش داده شده است.