ناظر اقتصاد: در پایان معاملات بازار بورس در هفته آخر اردیبهشت ۹۸، شاخص کل با ۴۱۵۱ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۲۱۵۱۶۹ واحد رسید. شاخص بازار اول با ۲۷۷۰ واحد افزایش به رقم ۱۶۱۱۴۳ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۹۶۰۹ واحد افزایش عدد ۴۱۶۰۶۴ واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول ۱.۷۵ و شاخص بازار دوم با ۲.۳۶ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.
در ۵ روز کاری بازار بورس در هفته آخر اردیبهشت ۹۸، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۵۳۰۱۲ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۱۰ درصد کاهش یافته است. در ضمن تعداد ۱۷۱۹۰ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۱ میلیون و ۳۶۲ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۱۶ درصد و ۴ درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند.
این درحالی است که تعداد ۲۰۴ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۲۵۱ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۴۹ درصد و ۴۸ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته همراه شدند.
شاخص کل بازار بورس در هفته آخر اردیبهشت ۹۸
شاخص کل بورس تهران طی هفته قبل ۲ درصد رشد کرد و در ارتفاع ۲۱۵ هزار و ۱۶۹ واحدی ایستاد. به این ترتیب پس از تجربه دو هفته متوالی کاهشی بازدهی نماگر بورس بار دیگر در محدوده مثبت قرار گرفت. اثر ریسکهای سیستماتیک کماکان در تصمیمگیری معاملهگران مشاهده شد، با این حال معاملهگران نشان دادند تمرکز بر سهام بنیادی اولویت معاملات بورسی است.
در هفته آخر اردیبهشت ۹۸ نوسان بهای کامودیتیها در بازار جهانی و تحولات بازار ارزی کشور بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت. ضمن اینکه جریان قدرتمند اطلاعات از عملکرد ماهانه شرکتها و صورتهای مالی سالانه سهمهای ارزنده را از سایر سهام تفکیک خواهد کرد.
بورس تهران پس از یک دوره تاثیرپذیری از تنشها در حوزه سیاست خارجی در دو هفته گذشته، سرانجام تعادل خود را بازیافت و با ثبت رشد دو درصدی شاخص در مقیاس هفتگی، بازدهی خود از ابتدای سال را در محدوده ۲۰ درصد تثبیت کرد. به این ترتیب، فاصله شاخص با قله چهاردهم اردیبهشتماه، به کمتر از ۵ درصد رسید؛ قلهای که عبور از آن بر مبنای الگوهای تاریخی نیاز به چند ماه زمان خواهد داشت.
با فاصله گرفتن نسبی بازار از تب و تاب اخبار سیاسی، سرمایهگذاران فرصت یافتهاند تا بار دیگر بر مبانی بنیادی و متغیرهای اقتصادی حاکم بر سودآوری شرکتها متمرکز شوند؛ مسیری که عمدتا در روزهای آینده از محل بررسی گزارشهای مالی سال گذشته و نیز عملکرد ماهانه اردیبهشت طی خواهد شد.
بررسی روند جابهجاییها در هفته گذشته نشان از آن دارد که ۲۱۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابهجا شد. در این هفته حقوقیها در دو روز معاملاتی (دوشنبه و چهارشنبه) خالص خرید مثبتی را ثبت کردند و در بقیه روزها بیش از آنکه خریدار باشند، فروشنده بودند. البته این خریدها نیز با حجم چندان بالایی همراه نبود و در مجموع این دو روز به حدود ۱۳ میلیارد تومان رسید.
در مقابل سهامداران خرد به دنبال جهش حدود یک درصدی شاخص کل بورس در روز شنبه، بیشترین خرید را در مقیاس هفتگی داشتند؛ بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در این روز به ۱۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید. این روند در معاملات روزهای یکشنبه و سهشنبه به ترتیب با جابهجایی ۱۳.۵ میلیارد تومانی و ۷۱.۲ میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابهجا شد.
تحلیل هفتگی بورس جهانی
شاخصهای سهام اروپا همراه با شاخصهای آتی آمریکا رشد کردهاند. رشد سهام شرکتهای خودرویی از شاخص Stoxx Europe 600 حمایت کردهاند. در آسیا هم شاخصهای سهام منطقهای افزایش داشتند. این در حالی است که شاخص سهام جهانی به دنبال ثبت سومین هفته منفی متوالی است. این طولانیترین حرکت نزولی شاخص سهام جهانی در سال ۲۰۱۹ است.
تشکر از گزارشات کاربردی شما
عالی، ممنون از مقاله های تحلیلیتون
الان واقعا نمیشه تو هیچ قسمتی بازار رو تحلیل کرد !!!