در این گزارش به بررسی تحلیلی تحولات بازار بورس در هفته اول مرداد ۹۸ پرداخته شده است. جدول زیر نمای کلی بازار بورس در هفته اول مرداد ۹۸ را نشان میدهد.
در پایان معاملات هفته منتهی به اول مرداد ۹۸ ، شاخص کل با ۶۰۷۴ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۲۵۲۸۶۵ واحد رسید. شاخص کل هم وزن با ۱۴ واحد کاهش بدون تغییر ماند و رقم ۵۹۹۵۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص بازار اول با ۳۹۴۶ واحد افزایش به رقم ۱۸۶۳۱۹ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۱۴۴۵۰ واحد افزایش عدد ۵۰۲۹۱۰ واحد را تجربه کرد و به این ترتیب شاخص بازار اول ۲.۲ و شاخص بازار دوم هر دو با ۳ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند. در ۵ روز کاری این هفته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۵۴۱۱۸ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۲۴ درصد کاهش یافت.
در ضمن تعداد ۱۰۰۴۳ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۲ میلیون و ۳۸۴ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۴۲.۴ درصد و ۴۹.۵ درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کردند. این درحالی است که تعداد ۲۲۶ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۲۴۰۹ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با ۲۳ درصد و ۲۰ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته همراه شدند. در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می شود، تعداد ۶ میلیون ۲۰۰ هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش کل بیش از ۶۱۳۶ میلیارد ریال معامله شد.
شاخص کل بازار بورس در هفته اول مرداد ۹۸
شاخص کل بورس تهران هفته قبل ۲.۵ درصد افزایش یافت و به سطح ۲۵۲ هزار و ۸۶۵ واحد رسید. در ابتدای این هفته با انتشار کارنامه فراتر از انتظار طیف متنوعی از شرکتها برای فصل گذشته، موج قدرتمندی از تقاضا در بازار شکل گرفت و زمینهساز صعود دوباره نماگر اصلی سهام به کانال ۲۵۰هزار واحد شد.
در این جریان صعودی، بخش عمده پولها جذب سهام شرکتهای پتروشیمی، فلزات اساسی و پالایشیها شد و رشد متوسط ۳ تا ۷ درصدی را در این گروهها رقم زد. این در حالی بود که گروههای کوچکتر عمدتا به دلیل برآورده نکردن انتظار اهالی بازار در حوزه عملکردهای فصلی در مسیر اصلاح افتادند. با وجود بروز آثار تردید در جهتیابی شاخص اما گزارشهای ماهانه میتواند معاملات این هفته را متاثر سازد.
تحلیل هفتگی بورس جهانی
گزارشهای خوب مالی شرکتها در سه ماه دوم سال ۲۰۱۹ از سرمایهگذاران حمایت کرده است. در همین حال در روز جمعه گزارش GDP آمریکا هم نشانگر رشد خوب ۲٫۱ درصدی اقتصاد این کشور در سهماهه دوم سال ۲۰۱۹ بود. این میزان رشد اقتصادی فراتر از پیشبینیهای اقتصادی بوده است. پیشبینیها قبلاً رشد اقتصادی آمریکا را در این مدت ۱.۸ درصد تخمین میزدند.
از هفته آینده مذاکرات رو در رو آمریکا و چین شروع میشود و این خبر موجب رشد اکثر شاخصهای سهام آسیایی شده است. با این حال شاخص آتی نزدک (Nasdaq) به خاطر شروع تحقیقات دولت آمریکا از شرکتهای بزرگ فناوری سقوط کرده است. در بازار فارکس دلار آمریکا به بالاترین سطح قیمتی دو هفته اخیر رسیده و یورو هم پیش از نشست روز پنجشنبه بانک مرکزی اروپا سقوط کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا تحقیقات جدیدی را در رابطه با شرکتهای بزرگ فناوری شروع کرده و به همین دلیل سهام شرکتهایی مثل آمازون، آلفابت و فیس بوک بیش از یک درصد کاهش یافته است. با این حال گزارشهای مالی شرکتهای کوکاکولا،United Technology و Texas Instruments بهتر از انتظارات بازار بوده و از بازار سهام آمریکا حمایت کرده است. همچنین خبر میرسد که دوشنبه هفته آینده مذاکره کننده ارشد آمریکا به چین سفر خواهد کرد تا مذاکرات تجاری را احیا کند.
تا به اینجای کار گزارشهای مالی شرکتهای سهامی در کل مثبت بودهاند، با این حال نگرانیها از آینده روابط تجاری و همچنین رشد ضعیف اقتصاد جهانی هنوز از بین نرفته است.