بازار جهانی طلا در هفته اول آبان ۹۸
ناظر اقتصاد: قیمت هر اونس طلا در هفته اول آبان ۹۸ در بازار جهانی چهارشنبه به ۱۴۹۵ دلار رسید. شامگاه سهشنبه پارلمان بریتانیا جزئیات طرح جانسون برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا تا ۳۱ اکتبر را تصویب نکرد. اگرچه این اتفاق در روند برگزیت مثبت ارزیابی شد، اما به افزایش نااطمینانیها و ابهام در روند پیشرفت آن منجر شد. در این شرایط به عقیده کارشناسان افزایش تقاضای تکنیکال از شمش طلا حمایت کرد.
هر اونس طلا در بازار جهانی جمعه به ۱۵۰۷ دلار رسید. به این ترتیب بازار جهانی طلا در آستانه ثبت بهترین رشد در پنج هفته اخیر قرار گرفت. دادههای ضعیف کالاهای سرمایهای آمریکا در روز پنجشنبه از مهمترین حامیان قیمت طلا بود. همچنین آمارها از سریعترین افت فعالیتهای تولیدی ژاپن در سه سال اخیر خبر دادهاند. از این رو افزایش نگرانیها از وضع اقتصاد جهانی، روز گذشته طلا را به بالای مرز روانی ۱۵۰۰ دلار کشاند. سیاستگذاران فدرال رزرو در نشست آخر هفته خود سرنوشت نرخ بهره آمریکا را مشخص خواهند کرد. طبق آخرین آمار دیدهبان CME احتمال کاهش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره برای سومین بار متوالی به ۵/۹۳ درصد رسیده است. برگزیت که طی روزهای اخیر در برزخ به سر میبرد و همچنین روند مذاکرات چین و آمریکا نیز تحت نظر فعالان بازار طلا قرار دارد.
بازار ایران طلا در هفته اول آبان ۹۸
فلز گرانبهای داخلی افت ۳ درصدی قیمت را طی معاملات مهرماه به ثبت رساند. نرخ دلار در بازار تهران و طلای جهانی نیز طی یک ماه گذشته به ترتیب با افتهای ۰.۸ و ۲ درصدی مواجه شدند. سکه که ابتدای مهرماه بالاتر از ۴ میلیون تومان معامله میشد، در ادامه به زیر این مرز نزول کرد و پس از افت ۱۷ هزار تومانی در آخرین روز کاری ماه به ۳ میلیون و ۹۴۵ هزار تومان رسید.
سکه چهارشنبه همسو با روند نزولی نرخ دلار جدیترین افت خود در پنج هفته اخیر را رقم زد. بهای هر سکه طرح جدید روز چهارشنبه ۵۵ هزار تومان (۱.۴ درصد) کاهش یافت و به سطح ۳ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان رسید که کمترین قیمت سکه از ۲۵ دی سال قبل است. فضای نزولی دلار به سکه هم سرایت کرده و قیمت این فلز گرانبها را با خود همراه کرد و به این ترتیب، عمق حباب منفی سکه را افزایش داد.
قیمت هر سکه طرح جدید در آخرین روز کاری هفته قبل به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. از این رو عقبنشینی بهای سکه در مقیاس هفتگی به ۳ درصد رسید. سقوط قیمت فلز گرانبهای داخلی به کف ۱۰ ماهه عمدتا در پی کاهش نرخ دلار اتفاق افتاد. همچنین قیمت طلا در بازار جهانی که تا پنجشنبه گذشته زیر سطح ۱۵۰۰ دلار تثبیت شده بود؛ عاملی دیگر برای افت قیمت سکه بود. برخی از تحلیلگران کاهش تقاضای مصرفی سکه در بازار را نیز بر کاهش قیمت این کالا موثر میدانند. عدهای دیگر نیز معتقدند قرار گرفتن سکه بر مدار نزولی در کنار کاهش نوسانات قیمتی آن موجب کاهش تقاضای سفتهبازی فلز گرانبهای داخلی شده است. دیروز طلای جهانی صعود بیش از یک درصدی قیمت را تجربه کرد. به این ترتیب بازگشایی افزایشی بازار سکه در شنبه دور از انتظار نخواهد بود.
پیشبینی
کاهش قیمت ارز و تخلیه حباب سکه مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت ها در بازار اعلام شده است. فعالان بازار معتقدند با تداوم ریزش قیمت ها در بازار ارز، کاهش قیمت ها در بازار طلا و سکه رکوردهای تازه ای از خود به جا بگذارد.