ناظر اقتصاد: در این گزارش به تحلیل بازار طلا در هفته اول تیر ۹۸ به همراه تغییرات مهم در بازار جهانی و بازار ایران پرداخته میشود و پیش بینی مختصری از روند بازار طلا ارائه شده است.
بازار جهانی طلا در هفته اول تیر ۹۸
طلا در بازگشایی بازار جهانی بار دیگر به بالای مرز روانی ۱۴۰۰ دلاری بازگشت و در اوج ۶ ساله قرار گرفت. هر اونس فلز زرد طی معاملات دوشنبه ۰.۷ درصد افزایش قیمت یافت و به بهای ۱۴۱۸ دلار به فروش رسید. افزایش تنش بین تهران و واشنگتن با خبر تحریمهای بیشتر از سمت ایالات متحده سطح ریسکهای سیستماتیک را افزایش داده و تقاضا برای داراییهای امن از جمله طلا را بیشتر کرد.
چهارشنبه هر اونس طلا در بازار جهانی ضمن ثبت افت روزانه ۰.۲ درصدی به بهای ۱۴۱۵.۴ دلار معامله شد. مخالفت فدرال رزرو با فشارهای ترامپ مبنی بر کاهش شدید نرخ بهره دلار گارد صعودی طلا را شکست. جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد مطالعات بیشتری روی مذاکرات تجاری با چین و اقتصاد داخلی ایالات متحده مورد نیاز است تا در مورد کاهش نرخ بهره دلار تصمیمگیری شود. وی همچنین افزود فشارهای سیاسی اهانت به فدرال رزرو محسوب میشود و استقلال این نهاد را زیر سوال میبرد.
بازار داخلی طلا در هفته اول تیر ۹۸
در معاملات روز دوشنبه هر سکه طرح جدید ۳۳ هزار تومان به ارزش خود افزود و به قیمت ۴ میلیون و ۷۰۵ هزار تومان به فروش رسید. رشد ۰.۷ درصدی سکه در معاملات دوشنبه با صعود همزمان ۰.۶ درصدی شاخص ارزی کشور و افزایش ۰.۷ درصدی اونس طلا رقم خورد. دیروز نرخ ارز با تقویت نسبی سمت تقاضا افزایشی بود و هر دلار آمریکا ۸۰ تومان گران شد.
سهشنبه هر سکه طرح جدید ضمن ثبت افت ۱۵ هزار تومانی در به قیمت ۴ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان معامله شد. افت دیروز سکه در حالی به وقوع پیوست که اونس طلا در مقاطعی به مرز ۱۴۴۰دلاری نزدیک شد، اما کاهش نرخ ارز در بازار داخلی جهت حرکتی سکه را تعیین کرد.
چهارشنبه هر سکه طرح جدید ۶۵ هزار تومان ارزان شد و به بهای ۴ میلیون و ۶۲۵ هزار تومان به فروش رسید. دیروز دو بازوی اونس طلا و نرخ ارز بر افت قیمت سکه اثرگذار بودند. مخالفت رئیس فدرال رزرو با دخالتهای ترامپ در مورد کاهش نرخ بهره دلار منجر به عقبگرد اونس طلا از اوج ۶ ساله شد.
روز پنجشنبه هر سکه طرح جدید ۵ هزار تومان گران شد و این دارایی ارزشمند با قیمت ۴ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان به فروش رسید. به این ترتیب پس از گذشت ۲ هفته صعودی بهای سکه در نخستین هفته تیر ماه ۷/ ۱ درصد کاهش یافت. هفته قبل مهمترین عامل اثرگذار بر قیمت سکه افت نرخ ارز در بازار داخلی بود.
دلار با کاسته شدن از سطح تنشها بین ایران و آمریکا تنزل کرد و بازدهی آن از ابتدای سال منفی شد. با این حال رشد اونس طلا و تثبیت قیمت آن در بالای مرز ۱۴۰۰ دلاری از کاهش بیشتر قیمت سکه ممانعت کرد. امید به کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و افزایش سطح ریسکهای غیراقتصادی سوخت فلز زرد برای صعود به اوج ۶ ساله را فراهم آورده بود.
پیشبینی
به گزارش رویترز قیمت طلا در هفته گذشته تحت تأثیر انتظارات برای کاهش نرخهای بهره آمریکا و تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی به بالاترین حد از سال ۲۰۰۳ به این طرف صعود کرد؛ هر چند پس از اینکه اظهارات مقامات بانک مرکزی انتظارات بازار برای کاهش نرخهای بهره را تعدیل کرد، این فلز از رکورد بالایی که به آن دست یافته بود عقب نشست.
در نظرسنجی کیتکو نیوز برای هفته گذشته، اکثر کارشناسان والاستریت و سرمایه گذاران نسبت به بالا رفتن قیمت طلا خوش بین بودند.