در این گزارش به تحلیل بازار طلا در هفته اول مرداد ۹۸ به همراه تغییرات مهم در بازار جهانی و بازار ایران پرداخته میشود و پیش بینی مختصری از روند بازار طلا ارائه شده است.
بازار جهانی
اونس طلا پس از چهار روز نوسان حول مرز ۱۴۲۵ دلار، روز چهارشنبه به سطح ۱۴۲۷ دلار نزدیک شد. تحلیل بازار طلا در هفته اول مرداد ۹۸ نشان میدهد که شاخص دلار روی توافق دولت ترامپ با کنگره بر سر افزایش سقف بدهی دولت به اوج ۵ هفته رسید.
بلومبرگ هم خبر داد که هفته بعد نمایندگان تجاری آمریکا برای دور جدید مذاکره تجاری به چین سفر خواهند کرد و مقارن با این خبر، نشانههای مثبتی از واردات دوباره محصولات کشاورزی آمریکایی توسط چینیها به گوش بازار رسید و ریسک اختلافات تجاری را کاهش داد.
بازار ایران
طبق تحلیل بازار طلا، هر سکه طرح جدید در یک ماه گذشته همراه با دلار به نوسان پرداخت و در آخرین روز کاری تیرماه با رشد ۲۰ هزار تومانی به ارتفاع ۴ میلیون و ۲۲۰ هزار تومانی دست یافت.
فلز زرد در یک ماه اخیر افت بیشتری از دلار ثبت کرد. سکه که به سقف ۴ میلیون و ۷۰۵ هزار تومانی رسیده بود در روزهای پایانی تیرماه با وجود حمایت طلای جهانی همراه با ریزشهای پیدرپی دلار، کاهش ۷۳۵ هزار تومانی را ثبت کرد و پس از ۶ ماه به کانال ۳ میلیون تومانی سقوط کرد.
روز سهشنبه هر سکه طرح جدید با رشد ۱۳۰ هزار تومانی به قیمت ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید. رشد نرخ دلار مهمترین عامل افزایش قیمت سکه بود. همزمان قیمت اونس طلای جهانی تقریبا بدون تغییر و با افت نسبی مواجه شد که مطابق رفتار اخیر، بازار داخلی نسبت به آن کمتوجه بود.
با وجود نشانههای تقویت تقاضا در بازار ارز، همچنان کارشناسان معتقدند پتانسیلهای جهش در بازار کمرنگ است. بر این اساس قیمت سکه نیز احتمالا نوسان سنگینی را تجربه نخواهد کرد. البته نقش بازارساز در متعادل ماندن این بازار اهمیت ویژهای دارد و اگر اصرار زیادی بر کاهش مداوم نرخها دیده شود، احتمال متلاطم شدن قیمتها در بازار ارز و سکه بالا میرود.
بازار سکه نیز به پیروی از دلار طی روز چهارشنبه مسیر اصلاحی را در پیش گرفت. بهای هر سکه طرح جدید پس از سه رشد پیدرپی، ۶۵ هزار تومان عقب نشست و به سطح ۴ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان معامله شد.
هر چند طلای جهانی برای چهارمین روز متوالی ثبات خود را حول مرز ۱۴۲۵ دلار حفظ کرد اما اهرم دلار بر سکه مجال همراهی بازار داخلی فلز زرد با همتای جهانیاش را نداد. به این ترتیب، در روزی که شاخص ارزی کشور بیش از ۲ درصد عقب نشست، سکه با احتساب مالیات ارزش افزوده ضمن اصلاح ۱.۵ درصدی، بیش از ۲۰۰ هزار تومان پایینتر از «ارزش ذاتی» خود معامله شد. دیروز هشتمین روز متوالی بود که حباب منفی سکه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان نوسان میکرد.
بهای هر سکه طرح جدید در مقیاس هفتگی ۱۰ هزار تومان افزایش یافت و در آخرین معاملات روز پنجشنبه به سطح ۴ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان رسید. سکه بهرغم عقبنشینی دلار در مقیاس هفتگی توانست رشد کند، اما مطالعه روند قیمت این دو بازار طی هفته گذشته حاکی از روند مشابه قیمت سکه و دلار است. بازار فلز زرد اگرچه در هفته قبل از همتای جهانی خود حمایت شد، اما قدرت تعیینکننده دلار در بازار داخل سبب شد سکه پس از افزایش ۲۵۰ هزار تومانی، در دو روز پایانی هفته ۵.۵ درصد از ارزش خود را از دست بدهد و با احتساب مالیات ارزش افزوده برای نهمین روز متوالی، بیش از ۲۰۰ هزار تومان پایینتر از ارزش واقعی خود معامله شود.
پیشبینی
برخی از سرمایهگذاران در آستانه نشست بانکهای مرکزی بزرگ جهان به سودگیری از رشد اخیر قیمت طلا پرداختند، امری که موجب شد قیمت طلا کمی گام به سوی قیمتهای پایینتر بردارد. بانک مرکزی اروپا در نشست روز پنجشنبه خود نرخهای بهره را تغییر نداد، اما ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا اعلام کرد این بانک آماده کاهش نرخهای بهره در سپتامبر است.
فعالان بازار اکنون منتظر انتشار آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم امسال است تا به ارزیابی حرکت بعدی بانک مرکزی آمریکا بپردازد. بر اساس گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا از زمانی که در اوایل ماه مه به رکورد پایین ۱۲۶۵ دلار و ۸۵ سنت سقوط کرد، بهدلیل دورنمای تسهیل سیاست پولی بانکهای مرکزی بزرگ جهان، نشانههای کندی رشد اقتصاد آمریکا و تنشهای ژئوپلیتیکی، بیش از ۱۲ درصد یا ۱۵۰ دلار گران شده است. به گفته وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، طلا آماده شکستن حمایت در سطح ۱۴۱۲ دلار و سقوط به سطح ۱۳۸۶ دلار است.