ناظر اقتصاد : از زمانی که اقتصاد جهانی از بحران مالی ۲۰۰۸ رهایی یافته، کشورها با سرعت متوسط اما ثابتی رشد کردهاند. این روند احتمالاً تا سال ۲۰۱۸ ادامه خواهد یافت: طبق گفته واحد اطلاعات اکونومیست (EIU)، انتظار میرود تولید ناخالص داخلی جهان در سال جاری به میزان ۲.۷ درصد افزایش یابد، که این رقم کمی کمتر از ۲.۹ درصد ثبتشده در سال ۲۰۱۷ است.
یکبار دیگر، بیشترین مشارکت در اقتصاد جهانی توسط چین خواهد بود. پیشبینی میشود که دومین اقتصاد بزرگ جهان در سال جاری به میزان ۵.۸ درصد رشد داشته و حدود یک سوم کل توسعه جهانی را به خود اختصاص دهد. اما چین به دنبال کاهش رشد اعتباری است که همین امر منجر به کاهش رشد اقتصادی خواهد شد.
کاهش رشد اقتصادی چین باعث میشود که هند به سریعترین اقتصاد بزرگ در حال رشد، با رشد اقتصادی ۷.۸ درصد در تولید ناخالص داخلی مبدل شود. همچنین انتظار میرود که کشور هاب آسیای جنوب شرقی از نظر رشد اقتصادی به خوبی عمل نمایند: ویتنام، کامبوج، میانمار و لائوس پیشبینی میشود بیش از ۶ درصد رشد داشته باشند.
با این حال، اغلب کشورهای توسعهیافته باید حداقل به ۲ درصد رشد اقتصادی دست یابند، اما پیشبینی میشود کشوری همچون ایتالیا که از کشورهای توسعه یافته بشمار میرود، ١.۴ درصد رشد داشته باشد. پس میتوان نتیجه گرفت که کشورهای غنی(جهان اولی) تاب رقابت از نظر رشد اقتصادی با اقتصادهای نوظهور را ندارند.
انتظار میرود فقط چند کشور در سال ٢٠١٨ از نظر رشد (تولید ناخالص داخلی) با پسرفت (رشد منفی) همراه باشند.
زخمهای اقتصادی که در ونزوئلا بوجود آمده، احتمالاً بدترین پسرفت اقتصادی را به بار میآورند، با ١١.٩ درصد رشد منفی. چرا که سوءمدیریت منجر به تورم شدید و عدم پرداخت بدهی دولت میشود.
کره شمالی نیز به دلیل تحریمهای بینالمللی دچار رشد منفی ١درصد خواهد شد.
پیشبینی میشود اقتصاد پورتوریکو، که از نظر فنی قلمرو خارجی ایالاتمتحده است به دلیل طوفان ویرانگری که در این جزیره اتفاق افتاده تا ۸درصد رشد منفی داشته باشد. و اما طبق این پیشبینی انتظار میرود که ایران در لیست کشورهای با رشد اقتصادی (از نظر رشد ناخالص داخلی) بین ۶ تا ٨ درصد قرار گیرد.