ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۱۴ آبان ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۶۵۶ واحدی به ۳۰۵,۳۳۳ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۲,۳۵۸ میلیارد ریال (۱۱۳۸ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۶,۹۹۴ میلیارد ریال (تقریبا ۲۳۹۹ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۵,۸۱۵ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز سهشنبه ۱۴ آبان ۹۸ بورس با ۶۵۶ واحد رشد به رقم ۳۰۵ هزار و ۳۳۳ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۳۷۲ واحد تقویت شده و به رقم ۸۵ هزار و ۶۸۹ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران امروز به بیش از یک میلیون و ۱۱۳ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران ۱۴ آبان ۹۸ بورس بیش از ۲.۹ میلیارد سهام و حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۵۳ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۲۳۵ میلیارد تومان دادوستد کردند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ۱۴ آبان ۹۸ بورس در دقایق نخست معاملاتی امروز و تحت تاثیر فضای منفی روز گذشته با تداوم عرضهها در قیمتهای منفی، ریزش نزدیک به ۶۰۰ واحدی در نیم ساعت نخست را به ثبت رساند. اما حمایت سرمایهگذاران حقوقی در کنار جذاب شدن قیمت برخی نمادهای بورسی مخصوصاً در گروه بانکی با اصلاح متوالی چند روزه، شرایط را عوض کرد. بازگشت تقاضا اگرچه چندان قدرتمند نبود اما با توجه به کنارهگیری فروشندگان تعادل نسبی را در بازار بوجود آورد.
سیگنال منفی گرفته شده از دستورالعمل روز یکشنبه بانک مرکزی طبق معمول واکنش سریع سرمایهگذاران در روز کاری بعد را در پی داشت اما تفکیک سهام بانکی از منظر میزان تاثیرپذیری از این دستورالعمل، ابتدا با جمع شدن برخی صفهای فروش در همان دقایق نخست معاملاتی و سپس با تقویت تقاضا بر اساس اولویت ذهنی سرمایهگذاران، آرامش را به گروه بانکی برگرداند به نخوی که شاخص این صنعت در پایان روز جاری در محدوده مثبت بسته شد.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
میزان تورم استانها در مهرماه ۱۳۹۸
مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرفکننده را به تفکیک استانهای کشور در مهرماه سال ۱۳۹۸ منتشر کرده است. بر اساس این گزارش در مهرماه سال جاری رقم شاخص کل برای خانوارهای کشور به سطح ۹.۱۸۴ رسیده است. بنابراین نرخ تورم ماهانه کل کشور در نخستین ماه پاییز به میزان ۱.۷ درصد بوده است.
در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان کرمان بوده است که نرخ تورم ماهانه در این استان به ۴.۳ درصد میرسد. پس از آن، تهران با تورم ماهانه ۲.۳ درصد در رتبه دوم قرار دارد. همچنین استان هرمزگان با ثبت رقم ۶.۲ درصد در رتبه سوم قرار دارد. این سه استان پرتورم کشور در مهرماه بودند که عمدتاً محروم یا پولدار نبودند.
کمترین تورم ماهانه در مهر ماه نیز مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد بوده که به میزان ۲.۰ درصد از سطح تورم آن کاسته شده است. استان بوشهر با تورم منفی ۱.۰ درصد در رتبه دوم کمترین تورمها قرار دارد. همچنین تورم استان خوزستان نیز معادل صفر درصد گزارش شده و از این حیث در رتبه سوم قرار دارد. (مرکز آمار)
تورم ترکیه در کمترین سطح سه سال اخیر (۸.۵۵ درصد)
روند نزولی نرخ تورم در ترکیه طی ماه اکتبر نیز ادامه یافته است. برات آلبایراک- وزیر دارایی و خزانهداری ترکیه – در همین رابطه در یک پیام توئیتری نوشت: گامهای برداشته شده در راستای مقابله با تورم در حال نتیجه دادن هستند. ما به اتخاذ موضع قاطع در مقابله با تورم و رسیدن به سطح هدفگذاری شده تا پایان سال ادامه میدهیم.
نرخ تورم ترکیه در دوازده ماه منتهی به اکتبر در حالی به ۸.۵۵ درصد رسید که این رقم در مقایسه با تورم مدت مشابه متهی به ماه سپتامبر، ۰.۷۱ درصد کاهش پیدا کرده است. آخرین بار که ترکیه تورم ۸.۵ درصدی را تجربه کرده بود، مربوط به تورم دسامبر سال ۲۰۱۶ با تورم ۸.۵۳ درصدی بود.
انتظار میرود تورم ترکیه تا پایان امسال به سطح ۱۲ درصدی برسد. بانک مرکزی ترکیه نرخ تورم این کشور تا پایان امسال را در سناریوی خوشبینانه ۱۲ درصد و در سناریوی بدبینانه ۱۳.۹ درصد پیشبینی کرده است.
در بین بخشهای مختلف نرخ تورم مواد غذایی و نوشیدنی از ۹.۵۲ درصد در ماه سپتامبر به ۷.۸۵ درصد در ماه اکتبر رسیده است. تورم بخش آب و برق و گاز نیز در ماه اکتبر به ۹.۷ درصد و رستوران و هتلداری به ۱۳.۷۱ درصد کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر تورم در بخش حمل و نقل از ۰.۶۶ درصد در ماه سپتامبر به ۱.۳۶ درصد در ماه اکتبر افزایش پیدا کرد.
طبق اعلام مرکز آمار ترکیه، تورم ماهانه این کشور ۲ درصد اندازهگیری شده است که ۱.۰۱ درصد بیشتر از تورم ماه سپتامبر است. هسته تورمی نیز که تغییرات قیمتی اقلام انرژی و غذایی را به دلیل نوسانات بالای آنها در نظر نمی گیرد، از ۷.۵۴ درصد در ماه سپتامبر به ۶.۶۷ درصد در ماه اکتبر کاهش پیدا کرده است.
متوسط نرخ تورم ترکیه در بازه زمانی ۱۹۶۵ تا ۲۰۱۹ معادل ۳۴.۷۴ درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به تورم ۱۳۸.۷۱ درصدی می ۱۹۸۰ و پایینترین تورم ثبت شده نیز مربوط به تورم منفی ۴.۰۱ درصدی ماه ژوئن سال ۱۹۶۸ بوده است. (ایسنا)
چشمانداز اقتصادی منطقه مناپ
در سال ٢٠١٩، رشد اقتصادی صادرکنندگان نفت منطقه مناپ به منفی ١.٣ درصد و رشد اقتصادی واردکنندگان نفت مناپ به ٣.۶ درصد کاهش خواهد یافت.
کشورهای لیبی و ایران، پایینترین رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت منطقه مناپ در سال ٢٠١٩ را خواهند داشت.
پیشبینی میشود روند کاهشی ارزش افزوده بخش نفت در ایران در سال ٢٠٢٠ نیز ادامه یابد و از منفی ٢٨.٣ درصد در سال ٢٠١٩ به منفی ۵.۷ درصد در سال ٢٠٢٠ برسد.
بر اساس پیشبینی صندوق بینالمللی، رشد اقتصادی بخش غیرنفتی کشورهای صادرکننده منطقه مناپ همچنان مثبت خواهد بود و در سال ٢٠٢٠ به بالاترین رقم خود از سال ٢٠١۶ میرسد.
پیشبینی میشود رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی ایران نیز بعد از دو سال رکود در سال ٢٠٢٠ مثبت شود. (اتاق تهران)