ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۲۸ آبان ۹۸ بورس شاخص کل بورس با افزایش ۱۹۶۱ واحدی به ۳۰۴,۶۸۸ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۹,۲۰۲ میلیارد ریال (۱۶۶۰ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۵,۷۳۲ میلیارد ریال (تقریباً ۱۵۳۱ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۱,۷۴۳ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز ۲۸ آبان ۹۸ بورس با افزایش ۱۹۶۱ واحدی به رقم ۳۰۴ هزار و ۶۸۸ واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن با افزایش ۱۵۷۹ واحد به رقم ۸۶ هزار و ۸۰۲ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از یک میلیون و ۱۱۱ هزار میلیارد تومان رسید.
شاخص قیمت ۲۸ آبان ۹۸ بورس با معیار وزنی – ارزشی ۵۲۵ واحد رشد کرده و به رقم ۸۱ هزار و ۶۸۱ واحد رسید. شاخص آزاد شناور با افزایش ۳۴۳۱ واحد به رقم ۳۵۴ هزار و ۱۰۶ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با افزایش ۱۱۴۱ واحد به رقم ۲۲۰ هزار و ۹۶۹ واحد رسید. شاخص بازار دوم بورس با افزایش ۵۲۷۲ واحد به رقم ۶۲۱ هزار و ۷۶۶ واحد رسید.
نمادهای بانک صادرات، بانک تجارت، ایران خودرو، کشتیرانی بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتهاند.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
مقایسه قدرت خرید بنزین در ایران و سایر کشورها
در ایران نرخ رسمی یورو بر پایه دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی، ۴ هزارو ۶۴۳ تومان اعلام شده است.
حداقل دستمزد ماهانه سال ۱۳۹۸ که به تصویب شورای عالی کار ایران رسیده یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۸۸۱ تومان است که برابر میشود با ۳۲۶ یورو. همچنین بر پایه نرخ رسمی یورو هر لیتر بنزین ۳ هزار تومانی معادل ۰.۶۵ یورو است.
بر پایه نرخ آزاد یورو (حدود ۱۳۷۰۰ تومان) نیز حداقل دستمزد ماهانه معادل ۱۱۰ یورو و هر لیتر بنزین ۳ هزار تومانی تقریبا با ۰.۲۲ یورو برابر خواهد بود. در نتیجه، پس از اصلاح اخیر قیمت بنزین، هر ایرانی با حداقل دستمزد ماهانه خود میتواند حدود ۵۰۱ لیتر بنزین خریداری کند.
براساس این گزارش، در کشورهایی همچون پاکستان، عراق، ترکیه، هنگکنگ و شیلی، قدرت خرید بنزین پایینتر از ایران است و در برخی کشورها همچون لبنان، اکوادور و الجزایر بالاتر.
براساس این گزارش، درحالی که در ایران با حداقل دستمزد میتوان ۵۰۱ لیتر بنزین را خریدار کرد، در کشورهای همسایه این قدرت خرید پایینتر است. به طور مثال در ترکیه با حداقل دستمزد میتوان ۴۲۲ لیتر بنزین خرید. در پاکستان این رقم معادل ۳۴۴ لیتر است و در عراق نیز با حداقل حقوق میتوان ۴۵۲ لیتر بنزین خرید. در کشوری مثل شیلی قدرت خرید بنزین با حداقل دستمزد معادل ۳۸۶ لیتر و در هنگ کنگ قدرت خرید ۳۷۳ لیتر است. (ایبنا)
۲۵۰ تریلیون دلار بدهی جهان در نیمه اول سال ۲۰۱۹
چین و ایالات متحده آمریکا ۶۰ درصد سهم در افزایش میزان بدهی جهانی دارند. بدهی کشورهای در حال توسعه یا بازارهای نوظهور هم در سال جاری رکود تازهای ثبت کرده و به ۷۱.۴ تریلیون دلار یعنی ۲۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشورها رسیده است.
IIF، موسسه بینالمللی دارایی، در گزارشی اعلام کرد بدهی جهانی در نیمه اول سال جاری میلادی ۷.۵ تریلیون دلار افزایش یافته است. بدهی جهانی در نیمه اول سال ۲۰۱۹، به دلیل دریافت وام از سوی چین و آمریکا مرز ۲۵۰ تریلیون دلار را رد کرده است. به گزارش این موسسه بینالمللی، کل بدهی جهانی ۲۵۰.۹ تریلیون دلار است و تا پایان سال جاری میلادی به ۲۵۵ تریلیون دلار افزایش خواهد یافت.
رشد بدهی در سراسر جهان یک علامت نگرانکننده برای سرمایهگذاران است. ثبت نرخ بهره پایین دریافت وام بیشتر برای دولتها و شرکتها را آسان کرده است.
سطح بدهی دولت در کشورهایی مثل ایتالیا و لبنان بسیار بالاست. در بعضی کشورها مثل آرژانتین، برزیل، آفریقای جنوبی و یونان هم بدهی دولتها با روندی سریع رو به رشد است.
صندوق بینالمللی پول هم در ماه گذشته در بیانیهای نگرانی خود از افزایش مخاطرهآمیز سطح بدهی شرکتها را اعلام کرد که با کاهش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی تشدید شده است. صندوق بینالمللی پول هشدار داد به طور تقریبی ۴۰ درصد، معادل ۱۹ تریلیون دلار از بدهی شرکتها در اقتصادهای بزرگی مثل چین، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا بروز کرده که جهان را در معرض رکود اقتصادی قرار میدهد. (اتاق تهران)
درآمد واقعی عربستان از عرضه سهام آرامکو
در حالی که عربستان روز گذشته اعلام کرده بزودی عرضه سهام آرامکو در بورس را آغاز میکند، گمانهزنی درباره درآمد این کشور از محل عرضه سهام بالا گرفته است.
شرکت نفت دولتی عربستان سعودی از عرضه سهام خود به ارزش حدود ۲۵ میلیارد دلار آمریکا در بورس داخلی خبر داده است. آرامکو اعلام کرد که یک و نیم درصد از سهام خود به ارزش حدود ۲۵ میلیارد دلار آمریکا را وارد بورس میکند.
این شرکت نفتی قصد دارد در مجموع سه میلیارد سهام را با قیمت متوسط ۳۰ تا ۳۲ ریال عربستان (۸ تا ۸.۵۳ دلار) به فروش بگذارد. در نتیجه انتظار میرود عربستان سعودی از عرضه سهام آرامکو حداقل ۲۴ میلیارد و حداکثر ۲۵.۹ میلیارد دلار کسب کند.
پیشتر شرکت چینی علیبابا با عرضه اولیه سهام خود به ارزش ۲۵ میلیارد دلار در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ رکورددار بیشترین فروش سهام شده بود. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ درخصوص چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور اعلام کرده بود که با فروش دو درصد از سهام آرامکو درآمدی معادل ۱۰۰ میلیارد دلار کسب کرده و ارزش این شرکت به دو تریلیون دلار خواهد رسید. (ایبنا)