ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۲۸ مرداد ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۱۹۴۹ واحدی به ۲۶۲,۹۴۱ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۰,۶۷۶ میلیارد ریال (۲۸۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۱۵,۳۲۷میلیارد ریال (تقریبا ۱۵۸۲ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۲۴,۱۳۷ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات ۲۸ مرداد ۹۸ بورس ، با ۱۹۴۹ واحد افزایش همراه شد و به رقم ۲۶۲ هزار و ۹۴۱ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۱۱۴۵ واحد افزایش یافته و به رقم ۷۰۹ هزار و ۴۶۶ واحد رسید.
نگاهی بر فهرست نمادهای موثر بر شاخص کل امروز نشان میدهد که نمادهای صدرنشین بیش از هر چیز در حال واکنش با اخبار مرتبط با افزایش سرمایه هستند. «اخابر» و «همراه» با گمانهزنی روزهای اخیر در رابطه با بهروز شدن ارزش داراییها همچنان بر مدار صعود ملموس قرار دارند؛ مسالهای که در رابطه با نمادهای بانکی نیز تا حدودی معتبر است.
«شپنا» همچنان بر موج افزایش سرمایه از محل سود انباشته و اندوختهها برای دومین روز متوالی رشد قابلتوجه قیمت سهم را به ثبت رسانده است و این در حالی است که تاکیدهای تحلیلی بر رشد کرکاسپردهای پالایشگاهها در تابستان، به رغم کاهش قیمت نفت، نتوانسته بود بعد از مجمع عادی سالیانه این شرکت چندان از قیمت سهم حمایت کند.
«حکشتی» همچنان صورت مالی سال منتهی به خرداد ۹۸ را ارائه نکرده است و برخی گمانهها بر رشد سودآوری این شرکت طی سال جاری و سال آینده تاکید دارند که با توجه به پیچیدگی این صنعت، مشکلات تحریمی و عدم شفافیتهای موجود به نظر میرسد صحتسنجی این گمانهها باید به زمان انتشار صورتهای مالی موکول شود. با این وجود آنچه بیش از پیش توجه به این نماد را رقم زده است به برآورد ارزش دلاری این شرکت باز میگردد که در نزدیکی کفهای تاریخی خود قرار دارد و این مساله نیز انگیزه بهروز کردن ارزش داراییها را از دریچه دیگری به نمایش گذاشته است.
در میان اخباری که در آخرین ساعت معاملات امروز منتشر شد خبر برکناری هاشم یکهزارع از مسند مدیریت عاملی ایرانخودرو بازتاب گستردهای داشت. مشکلات عدیده صنعت خودروسازی و وضعیت وخیم دو شرکت بزرگ این صنعت مدتهاست عیان شده است و از سوی دیگر بازار این محصول نیز تلاطمهای عدیدهای را پشت سر گذاشته و میگذارد.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
ثبت بدترین عملکرد بیت کوین از نوامبر ۲۰۱۸
ارزهای مجازی در هفتهای که گذشت عملکردی بسیار بد را به ثبت رساندند به گونهای که شاخص ارزهای مجازی بلومبرگ ۱۲ درصد ریزش کرد که یکی از بدترین عملکردهای امسال آنها بود. همچنین ارزش بیت کوین در یک هفته ۱۵ درصد ریزش کرد که از نوامبر سال گذشته تاکنون مشاهده نشده بود.
مت مالی، استراتژیست بازار در موسسه “میلر پلاس” گفت: روند صعودی ماه گذشته ارزهای دیجیتالی پس از آن شدت گرفت که برخی از معاملهگران تصور کردند این ارزها به زودی جز داراییهای امن خواهند بود با این حال اظهارات مقامات مالی و بانکی مختلف در سراسر جهان نشان داد که هنوز برای رسیدن به این نقطه راه زیادی در پیش است و انگیزه معاملهگران در نتیجه این اظهارات تا حد زیادی از بین رفت.
در حال حاضر ۳.۱۵ میلیون بیتکوین استخراج شده است که ۸۵ درصد ظرفیت آن است. متس گرینسپن، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه “ای تورو” گفت: با توجه به این که قیمت ارزهای دیجیتالی بر حسب شرایط اقتصادی و رویکرد مقامات جهانی نسبت به آنها تعیین میشود باید منتظر واکنش ادامه دار معاملات این ارزها نسبت به کاهش نرخ بهره در سراسر جهان باشیم.
بیتکوین در روز ششم اگوست به کانال ۱۲ هزار و ۳۰۰ دلاری رسیده بود در پایان معاملات هفتگی با ۱.۹۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود به ازای ۱۰ هزار و ۱۴۳.۸۱ دلار مبادله شد. روند نزولی قیمتها در بیشتر ارزهای دیجیتالی مهم دیگر نیز ادامه داشت تا جایی که اتریوم با ۰.۴۲ درصد کاهش به ۱۸۴.۱۸ دلار، بیت کوین کش با ریزش ۱.۵۳ درصدی به ازای ۳۰۴.۶۹ دلار، لایت کوین با ریزش ۲.۵۹ درصدی به ازای ۷۲.۵۲ دلار و مونرو با ریزش ۰.۸ درصدی به ازای ۸۲.۱ دلار معامله شد. (بلومبرگ)
ضربالاجل برای اکران حقوقها
طبق اعلام رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، دولت به دستگاههای اجرایی که هنوز اطلاعات حقوق مدیران و کارکنان شان را در سامانه حقوق و مزایا ثبت نکردهاند، مهلت داد تا پایان شهریور ماه به این تکلیف قانونی عمل کنند. دستگاههایی که تا پایان مهلت تعیینشده، اقدام به ثبت اطلاعات نکنند، حقوق کارکنان شان پرداخت نمیشود.
در کنار این مساله، رئیسجمهور دستور داد تا حقوق مدیران صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه آنها نیز در سامانه حقوق و مزایا وارد شود. این سامانه، محصول اتفاقاتی است که در سال ۱۳۹۵ در مورد برخی حقوقها رخ داده بود.
افشای برخی حقوقهای غیرمتعارف که معروف به حقوقهای نجومی شد، این مطالبه را شکل داد تا حقوق مدیران کشور، در دسترس عموم مردم قرار گیرد. در تمام دنیا نیز پرداختیهایی که از منابع عمومی انجام میشود، در سامانهای مشخص به شکل شفاف، در اختیار مردم است. (دنیای اقتصاد)
کاهش رشد اقتصادی کشورهای اروپایی
متوسط رشد اقتصادی کشورهای عضو منطقه یورو و اتحادیه اروپا ۰.۲ درصد کاهش یافت. به نقل از مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا تا پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ به ۰.۲ درصد رسیده است که در مقایسه با رشد ۰.۴ درصدی سه ماهه نخست سال نصف شده است. رشد اقتصادی سالانه تعدیل شده با نرخ تورم اعضای اتحادیه اروپا تا پایان ماه ژوئن به ۱.۳ درصد و در سطج منطقه یورو به ۱.۱ درصد رسیده است.
در بین کشورهای مختلف، بالاترین رشد اقتصادی در بین کشورهای اروپایی در سه ماهه دوم سال متعلق به مجارستان با ۱.۱ درصد بوده است و پس از این کشور، رومانی با ۱ درصد و فنلاند با ۰.۹ درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین رشد فصلی ثبت شده مربوط به انگلیس با منفی ۰.۲ درصد بوده است و پس از این کشور، سوئد با منفی ۰.۱ درصد و ایتالیا با صفر درصد قرار دارند.
در بین دیگر کشورهای اروپایی، رشد اقتصادی بلژیک ۰.۲ درصد، دانمارک ۰.۸ درصد، اسپانیا ۰.۵ درصد، فرانسه ۰.۲ درصد، هلند ۰.۵ درصد و اتریش ۰.۲ درصد بوده است. مرکز آمار اتحادیه اروپا رشد اقتصاد آمریکا را نیز در سه ماهه دوم سال معادل ۰.۵ درصد برآورد کرده است.
لازم به ذکر است منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند. اتحادیه اروپا نیز دارای ۲۸ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه انگلیس، بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.
نرخ رشد اقتصادی هم در سطح منطقه یورو و هم در سطح اتحادیه اروپا در مقایسه با رشد ثبت شده مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده است. (ایسنا)
سلام وقتتون بخیر
سایت بسیار وسیع و ارزشمند پر محتوا و همچنین جذابی دارید
واقعا سپاسگذارم