ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۵ آذر ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۱۱۶۶ واحدی به ۳۰۹,۶۴۳ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۶,۸۴۳ میلیارد ریال (۲۶۸۷ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۱۶,۵۴۷ میلیارد ریال (تقریباً ۷۵۸۲ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۲۳,۱۲۱ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات ۵ آذر ۹۸ بورس در یک روند رو به رشد مانند روزهای گذشته با افزایش ۱۱۶۶ واحدی روبهرو شد و به رقم ۳۰۹ هزار و ۶۴۳ واحد رسید.
امروز شاخص کل ۵ آذر ۹۸ بورس با معیار هموزن ۹۰۴ واحد رشد کرده و به رقم ۹۲ هزار و ۳۷۳ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران که ناشی از تعداد سهام شرکتها در قیمت سهام شرکتهای بورسی است به بیش از یک میلیون و ۱۲۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.
امروز معاملهگران ۵ آذر ۹۸ بورس بیش از ۳.۴ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۴۳۴ هزار معامله و به ارزش ۱۶۸۴ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
در حالیکه طی روزهای اخیر بار دیگر از سوی دولت بر ادامه سیاست اشتباه ۴۲۰۰ در سال آینده تاکید شده است اما طی یک اتفاق عجیب همچنان در ۵ آذر ۹۸ بورس ، سهام تامینکننده کالاهای اساسی با استقبال بازار مواجه هستند. در این خصوص با انتظار برای حذف دلار دولتی بود که سهام شرکتهای تامینکننده کالاهای اساسی رشد کردند. حذف این ارز بخشی از سود دلالی را به تولید منتقل میکند و همچنین با توجه به افزایش نرخ فروش و با وجود رشد هزینه تامین ماده اولیه وارداتی اما انتظار در مجموع انتظار رشد سودآوری این شرکتها به دنبال حذف ۴۲۰۰ وجود دارد.
به دنبال انتظار برای حذف ارز دستوری، سهام این شرکتها نیز رشدهای قابل توجهی را از ابتدای ۹۸ در پیش گرفتند. به بیان دیگر میتوان گفت رشدهایی که سهام این گروهها تجربه کردند به دنبال انتظار برای رشد سودآوری آتی و به دنبال حذف ۴۲۰۰ بود و در شرایط کنونی با ادامه سیاست اشتباه دولت اما همچنان سهام این گروه مسیر صعودی را در پیش گرفته است. در چنین شرایطی نوسان آتی سهام این شرکتها جالب توجه خواهد بود.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
درآمد هزار میلیاردی بانک پاسارگاد از محل اعطای تسهیلات در یک ماه
بانک پاسارگاد درحالی که بیش از ۱۴۶ هزار میلیارد تومان سپرده در آبانماه دریافت کرده و سود سپرده بیش از یک هزار میلیارد تومانی از این محل پرداخت کرده که در این ماه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا کرده که این تسهیلات در آبانماه برای این بانک درآمدی در حدود یک هزار میلیارد تومان داشته است.
بررسیها نشان از آن دارد که بانک پاسارگاد در ماه آبان بیش از ۱۲ هزار و ۵۱۷ میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده است که در همین مدت درآمد این بانک از محل ارائه تسهیلات بیش از ۱۱۷۳ میلیارد تومان بوده است.
بررسیها گواه آن از آن دارد که بیشترین میزان تسهیلات پرداختی این بانک با ۸۳ درصد مربوط به تسهیلات مشارکت مدنی بوده و بعد از آن تسهیلات ارزی با سهم سه درصدی قرار گرفته است. تسهیلات قرضالحسنه که یکی از پرمخاطبترین تسهیلات بانکی به شمار میرود، در آبانماه سهم ۰.۱۱ درصدی به ارزش ۱۳ میلیارد و ۷۶۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را برای خود انتخاب کرده است.
حال با این شرایط بیشترین درآمد بانک پاسارگاد در یک ماهه فوق از اعطای تسهیلات با سهم ۸۳ درصدی مربوط به مشارکت مدنی و بعد از آن با سهم هفت درصدی مربوط به تسهیلات ارزی بوده است.
بانک پاسارگاد در آبانماه تسهیلاتی با عنوان اجاره به شرط تملیک و سلف ارائه نکرده است و در زمینه فروش اقساطی ۱۰ میلیارد و ۸۰۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تسهیلات ارائه و درآمدی در حدود چهار میلیارد و ۲۷۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان داشته است که در کنار آن تسهیلات جعاله به مبلغ ۱۳۱ میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارائه و درآمدی به میزان هشت میلیارد و ۲۸۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان داشته است. (ایبنا)
میزان واردات نفت چین در ماه اکتبر
علیرغم تنشهای میان تهران و واشنگتن، واردات نفت چین از ایران در ماه اکتبر در رقم ۵۳۲ هزار و ۷۹۰ تن ثابت ماند و اندکی از رقم ۵۳۸ هزار و ۸۷۸ تن ماه سپتامبر کمتر بود.
واردات نفت خام چین از عربستان در ماه اکتبر به علت افزایش تقاضا از سوی پالایشگاههای جدید ۷۶.۳ درصد افزایش یافت. عربستان دوباره موقعیت خود را به عنوان تامینکننده اول چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان به دست آورد.
آمارهای گمرک چین نشان داد محمولههای سعودی به ۸.۴۱ میلیون تن یا ۱.۹۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافت. این رقم در ماه سپتامبر ۱.۷ میلیون بشکه در روز بود و در مدت مشابه سال گذشته برابر با ۱.۱۲ میلیون بشکه در روز بود.
گمرک چین آماری از میزان واردات نفت ونزوئلا اعلام نکرد اما تحلیلگران انتظار دارند که این ارقام ماه گذشته به صفر رسیده باشد زیرا خریداران خرید نفت از این کشور را در بحبوحه تحریمهای امریکا متوقف کردند.
واردات نفت چین از مالزی در ماه اکتبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته، دو برابر شد و به ۱.۹۵ میلیون تن رسید.
به گفته اما لی، تحلیلگر ارشد نفتی ریفینیتیو، محمولههای نفتی مالزی نظیر «مال بِلِند» و «سینگما بِلِند»، معمولا ترکیبی از نفت نزوئلا، ایران و دیگر انواع نفت است.
واردات نفت از آمریکا نیز به ۹۰۸ هزار و ۴۲۲ تن رسید و رکورد زد. خرید نفت از روسیه نیز به ۶.۹۷ میلیون تن رسیده است. (فارس)
کاهش مصرف بنزین
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، کاهش مصرف بنزین را درپی داشته است.
در متن اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران آمده است: متوسط مصرف بنزین کشور از زمان اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت، ۲۴/۸/۹۸ تا پایان روز ۰۳/۰۹/۹۸ ، حدود ۷۹ میلیون لیتر در روز بوده است. این در حالیست که متوسط مصرف بنزین از ابتدای سال جاری تا پایان روز ۲۳/۰۸/۹۸ (قبل از اجرای این طرح) حدود ۹۸ میلیون لیتر در روز بوده است. (شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران)