ناظر اقتصاد : در پایان معاملات ۹ مهر ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۱۳۹۸ واحدی به ۳۲۶,۱۰۴ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۳۳,۶۳۹ میلیارد ریال (۲۸۰۲ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۱۲,۹۷۶ میلیارد ریال (تقریباً ۱۴۹۳ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۴۲,۳۲۰ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات امروز سهشنبه ۹ مهر ۹۸ بورس با افزایش ۱۳۹۸ واحد به رقم بیسابقه ۳۲۶ هزار و ۱۰۴ واحد رسید.
شاخص کل ۹ مهر ۹۸ بورس با معیار هم وزن ۶۴۱ واحد رشد کرده و به رقم ۹۶ هزار و ۸۳۸ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از یک میلیون و ۱۹۱ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۸.۸ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۶۹۶ هزار معامله و به ارزش ۳۳۶۴ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
شاخص کل ۹ مهر ۹۸ بورس در همان ساعت نخست معاملات بر اثر رشد همهجانبه قیمت در عموم صنایع توانست بیش از ۴ هزار واحد ارتفاع بگیرد و به رکورد ۳۲۸ هزار تایی دست یابد. حضور نمادهایی چون «اخابر» و «همراه» در کنار نمادهای شرکتها و هلدینگهای پتروشیمی و همچنین بانکها در صدر فهرست نمادهای حامی شاخص ذائقه عموم معاملهگران را به تصویر میکشید.
البته همزمان با عرضه صفهای سنگین خرید در سهام بانکی و خودرویی و همچنین گروه دارو شاهد افت یکباره قیمت و انجام معاملات اغلب گروهها در محدوده منفی بودیم. همین وقفه در روند صعودی بار دیگر تقاضا را تحریک کرد و به این ترتیب، با حضور دوباره خریداران در محدوده اصلاحی قیمتها شاهد جهش ارزش معاملات خرد به رکورد تاریخی ۳ هزار میلیارد تومان بودیم.
مقایسه میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع با صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
آمار مبادلات تجاری ایران و روسیه
بر اساس مدارک سازمان گمرک فدرال روسیه، در سال ۲۰۱۸ تبادل کالا روسیه و ایران به یک میلیارد و ۷۴۱ میلیون دلار آمریکا رسید که به میزان ۱.۹۹ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۷ رشد داشته است.
صادرات از روسیه به ایران در سال ۲۰۱۸ به یک میلیارد و ۲۰۷ میلیون دلار آمریکا رسیده است. همانند سال ۲۰۱۷ در بخش صادرات از روسیه به ایران در سال ۲۰۱۸، ۶۵.۶۴ درصد از کل حجم صادرات روسیه به ایران را ارسال مواد غذایی و محصولات اولیه کشاورزی تشکیل دادهاند.
سازمان نظارت بر صادرات و واردات وزارت کشاورزی روسیه اطلاع داد که این کشور از آغاز سال تا ششم سپتامبر، محصولات کشاورزی صنعتی به میزان ۱۴.۹ میلیارد دلار صادر کرده است.
از جمله خریداران عمده مواد غذایی روسیه، ایران (۹۰۶.۲ میلیون دلار) است. بر اساس اسناد سازمان گمرک فدرال در سال ۲۰۱۸ روسیه محصولات کشاورزی صنعتی به میزان ۲۵.۸ میلیارد دلار (۲۱.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷) صادر کرده است.
مدارک سازمان گمرک فدرال روسیه حاکی از آن است که رشد حداکثری صادرات روسیه به ایران در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال ۲۰۱۷ برای برخی گروه های کالایی ثبت شده که در بین آنها غلات رشد قابل توجهی داشته است.
در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۸ روسیه به ایران مواد غذایی از گروههای گندم به میزان ۴۳.۹ میلیون دلار صادر کرده است. در فوریه سال جاری روسیه، قزاقستان و ایران یادداشت تفاهمی مربوط به تعاملات در مسئله تجارت گندم و در چارچوب ادامه مذاکرات مربوط به منطقه آزاد تجاری بین این کشورها و همسایگانشان امضاء کردند. (ایبنا)
درجه تابآوری کسبوکارها
معاونت طرح و برنامه وزارت «صمت» در گزارشی با بررسی جایگاه ایران در منطقه و جهان، درجه تابآوری کسبوکارها را در بازه زمانی ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بررسی کرده است.
تابآوری، توانایی مقاومت در برابر خسارت و بازسازی سریع است و بهطور خاص برای شرکتهای فعال در سطح جهان که به کسب و کار میپردازند و با ریسکهای ناشناخته مواجه هستند، امری حیاتی است.
ایران در رکن «اقتصاد» رتبه ۱۲۰، در رکن «کیفیت ریسک» رتبه ۱۲۴ و در رکن «زنجیره تامین» رتبه ۱۰۹ را به خود اختصاص داده است.
در واقع برآیند کلی سه رکن مذکور نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ از منظر شاخص تابآوری ایران در جایگاه ۱۲۰ جهان قرار گرفته است. این درحالی است که در صدر لیست کشورهای با نمره بالا در شاخص تابآوری، سه کشور نروژ، دانمارک و سوئیس جای گرفتهاند.
ایران پیش از این هم در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ رتبه ۱۲۰ را کسب کرده بود و فقط در این فاصله در سال ۲۰۱۷ به جایگاه ۱۱۸ رسیده بود. (دنیای اقتصاد)
سهم دلار از ذخایر جهانی در کمترین سطح ۶ سال اخیر
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد سهم دلار از ذخایر ارزی جهان به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۳ رسیده است. اقبال بانکهای مرکزی جهان به دلار رو به کاهش است و ارزهای امنتر نظیر ین ژاپن و فرانک سوئیس در حال گرفتن جای اسکناس سبز هستند. آنطور که دادههای جدید صندوق بینالمللی نشان میدهد، سهم دلار از ذخایر ارزی جهان بیشترین کاهش دو دهه اخیر خود را تجربه کرده است و به پایینترین سطح خود از سال ۲۰۱۳ تاکنون رسیده است.
در حال حاضر ۶.۷۹ تریلیون دلار از ذخایر ارزی جهانی را دلار تشکیل میدهد که در مقایسه با پایان سه ماهه دوم سال، از نظر ارزشی ۵۰ میلیارد دلار و از نظر درصدی ۰.۲۵ درصد کاهش یافته است. بدین ترتیب در حال حاضر دلار ۵۱.۶۳ درصد از کل ذخایر ارزی جهان را تشکیل میدهد.
ذخایر ارزی که به مجموع ذخایر ارزی مختلف بانکهای مرکزی جهان برای عمل به تعهدات ارزی اطلاق میشود به ۱۱.۰۲ تریلیون دلار رسیده است که ۰.۱۲ تریلیون دلار بیشتر از گزارش قبلی است. طی این مدت سهم ین ژاپن، یورو و یوان چین از ذخایر ارزی افزایش یافته است.
به گفته صندوق بینالمللی پول، در حال حاضر حجم ین از ذخایر ارزی جهانی به ۵.۴۱ درصد افزایش پیدا کرده است که از سال ۲۰۰۱ تاکنون بیسابقه است. یوان نیز اکنون ۱.۹۷ درصد کل ذخایر ارزی جهان را تشکیل میدهد که از زمان پذیرفته شدن به عنوان ارز جهانی در سال ۲۰۱۶ یک رکورد محسوب می شود. (ایسنا)