ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۱۱ تیر ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۱۱۵۳ واحدی به ۲۴۸,۲۷۵ واحد رسید. ارزش معاملات سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸ بورس ۱۰,۹۷۹ میلیارد ریال (۱۲۰۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۸,۶۷۴ میلیارد ریال (تقریبا ۲۸۰۶ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۵,۶۴۳ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸ بورس با افزایش هزار و ۱۵۳ واحد به رقم ۲۴۸ هزار و ۲۷۶ واحد رسید.
شاخص کل با معیار هم وزن ۷۱۳ واحد رشد کرده و به رقم ۵۹ هزار و ۲۰۶ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۹۴۱ هزار میلیارد تومان رسید.
سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸ بورس، معاملهگران اوراق بهادار تهران بیش از ۲.۸ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲۶۱ هزار فقره معامله و به ارزش هزار و ۹۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
در معاملات امروز سهام، بزرگان فلزی بیشترین فشار را بر شاخص کل وارد کردهاند و اثرگذارترین نمادها بر این صعود نماگر را هلدینگهای پتروشیمی شکل دادهاند. فشار شاخص دلار بر قیمت کامودیتیها سبب شده تا معاملات امروز با توجه بیشتری به گروههای کوچکتر و بازارهای داخلی معطوف شود.
مذاکرات تجاری آمریکا و چین
در حالی که خبر بازگشت امریکا و چین به ریل مذاکرات تجاری سبب شده بود تا معاملات این هفته بازارهای جهانی با رشد ملموس قیمتها آغاز شود، رشد شاخص دلار سبب شد تا فلزات رنگی راه رفته را بازگردند و رشد قیمتی را پس دهند.
آمارهای ضعیف اقتصادی از وضعیت تولید چین و کشورهای اروپایی و در مقابل عملکرد نسبتا بهتر از انتظار کارخانجات امریکایی و رشد اشتغالزایی در این کشور عامل رشد ملموس شاخص دلار در معاملات دیروز بود. مسالهای که فشار بر قیمت کامودیتیها را بیشتر کرد و اثر اخبار مساعد را تا حدود زیادی از بین برد.
با توجه به نزدیک شدن نرخهای نیمایی و آزاد ارز این انتظار وجود دارد که نرخ تسعیر ارز صادرکنندگان نیز اصلاح نسبی را تجربه کند. این موضوع اخیرا به عنوان یکی از عوامل موثر بر فشار فروش در دادوستدهای بورسی مطرح میشود.
با این حال باید به این نکته توجه داشت که افت نرخ ارز در شرایط فعلی نشانه قدرتمندی از فروکش ریسکهای سیستماتیک است و این مساله میتواند صرف ریسک بازار را بالا برده و تعادل را به گونهای دیگر برقرار سازد. بنابراین به نظر میرسد افت نرخ دلار در بازه و شرایط فعلی اثر دوگانهای بر بازار سهام دارد که باید هر دو سویه آن را مد نظر داشت.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
میزان ریسک سرمایهگذاری خارجی در ایران
جدیدترین ارزیابیهای صورت گرفته از سوی نهادهای بینالمللی نشان میدهد که پس از تحریمهای جدید آمریکا، میزان ریسک سرمایهگذاری خارجی در ایران تغییر کرده است.
سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) در تازهترین ارزیابی خود اعلام کرده که در درجهبندی ریسک سرمایهگذاری، ایران در گروه ۶ قرار گرفته است.
این شاخص که وضعیت سرمایهگذاری در کشورهای مختلف جهان را از عدد ۱ (کم ریسکترین) تا ۷ (پر ریسکترین) طبقه بندی میکند، ایران را در جمع کشورهایی قرار داده که ریسک نسبتاً بالایی برای سرمایهگذاری دارند.
بر اساس جدیدترین اطلاعات ارائه شده از سوی صندوق ضمانت صادرات، پیش از نهایی شدن برجام، شاخص ریسک سرمایهگذاری در اقتصاد ایران ۷ بوده اما پس از این قرارداد به عدد ۵ کاهش یافته است. با این وجود و پس از خروج آمریکا از برجام بار دیگر رده ایران در این حوزه یک شاخص افت داشته است.
هرچند مسائل داخلی اقتصاد ایران نیز میتواند در این حوزه تأثیرگذار باشد و پیگیری برخی سیاستهای اصلاحی برای بهبود جایگاه کشور تأثیری مثبت به همراه خواهد داشت، اما قطعاً تحریمهای بینالمللی در این زمینه عاملی کلیدی به شمار میرود. (ایسنا)
توافقهای نفتی اوپک
در صد و هفتاد و ششمین نشست عادی سازمان اوپک ۱۴ کشور عضو این سازمان بر سر تمدید طرح کاهش ۸۰۰ هزار بشکهای تولید نفت اوپک برای ۹ ماه دیگر تا سال ۲۰۲۰ به توافق رسیدند.
ادامه دبیرکلی محمد سانوسی بارکیند و برای یک دوره سهساله دیگر نیز از جمله توافقات اصلی نشست ۱۷۶ اوپک بود.
در جلسه وزرای نفت کشورهای عضو اوپک نیز که به مدت ۵ ساعت پشت درهای بسته برگزار شد، متن پیشنهادی منشور همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک پس از جلب نظر ایران به تائید همگانی رسید.
۱۳ کشور عضو اوپک با هدف جلب نظر ایران، بندی به این منشور اضافه و تأکید کنند: «هر آنچه در متن منشور همکاری اوپک و غیراوپک آمده، کاملاً داوطلبانه است و با کلیات اساسنامه اوپک تضادی ندارد.» (اتاق ایران)
واردات ۳۳۰ میلیون دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی طی سه ماهه نخست ۱۳۹۸
مطابق با آمار تجارت خارجی کشور، از ابتدای سالجاری تا پایان خرداد ماه بیش از ۴ هزار تن دارو و تجهیزات و ملزمات ضروری پزشکی به ارزش ۳۳۳ میلیون دلار وارد کشور شده است.
از ابتدای سالجاری تا پایان خرداد ماه بیش از ۴ هزار تن دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی از کشورهای مختلف وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴۹.۴۰ درصدی را نشان می دهد.
همچنین ارزش دارو و تجهیزات و ملزومات ضروری پزشکی وارداتی طی این مدت ۳۳۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیانگر رشد ۱۲.۴۵ درصدی است. (مهر)