ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۱۲ آبان ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۲۳۰ واحدی به ۳۰۸،۹۶۰ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۴.۰۴۵ میلیارد ریال (۶۹۳میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۷،۱۲۶ میلیارد ریال (تقریبا ۲،۷۰۴ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۷،۷۷۴ میلیارد ریال بوده است.
ارزش روز بازار در ۱۲ آبان ۹۸ بورس اوراق بهادار تهران که از قیمت سهام در تعداد سهام شرکتهای موجود روز به دست میآید بیش از یک میلیون و ۱۲۷ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۳.۵ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۸۶ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۴۰۴ میلیارد تومان رسید.
امروز شاخص قیمت با معیار وزنی – ارزشی ۶۱ واحد رشد کرده و به رقم ۸۲ هزار و ۷۷۳ واحد رسید، شاخص قیمت با معیار هموزن ۶۷۴ واحد رشد کرده و به رقم ۵۷ هزار و ۵۷۴ واحد رسید. شاخص آزاد شناور با رشد ۸۲۹ واحد به رقم ۳۵۳ هزار و ۵۷۶ واحد رسید. شاخص بازار اول با رشد ۱۶۶ واحد به رقم ۲۲۴ هزار و ۵۰۳ واحد رسید، شاخص بازار دوم بورس با رشد ۴۷۱ واحد به رقم ۶۲۸ هزار و ۵۲۰ واحد رسید.
امروز نمادهای ایران خودرو و گروه صنعتی پاکشو بیشترین اثر تقویتی در شاخص بورس را داشتند و نمادهای بانک ملت، پتروشیمی پارس، پتروشیمی مبین، بانک پاسارگاد و پالایش نفت تهران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس اوراق بهادار تهران را داشتهاند. نمادهای پربیننده امروز مربوط به بانک ملت، بانک تجارت، بانک اقتصاد نوین، سایپا، بانک صادرات، مس شهید باهنر، صنایع شیمیایی ایران بودهاند.
امروز در فرابورس ایران نیز شاخص کل در پایان معاملات ۱۲ آبان ۹۸ بورس ، ۲ واحد عقبنشینی داشته و به رقم ۳۹۱۴ واحد رسید، ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۲۲۴ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران فرابورس بیش از یک میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲۱۳ هزار معامله و به ارزش ۷۱۲ میلیارد تومان دادوستد کردند. در ۱۲ آبان ۹۸ بورس ، نماد شرکت قاسم ایران بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشته و نمادهای پتروشیمی مارون، ذوبآهن اصفهان، تولید برق عسلویه مپنا، پالایش نفت لاوان، هلدینگ معدنی خاورمیانه و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
مقایسه میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع با صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
شکست بازار مسکن در مناطق پرتقاضا
قیمت مسکن در شش منطقه پرتقاضای شهر تهران که ۴۷ درصد معاملات را در بر میگیرد ۶.۲ درصد نسبت به شهریورماه کاهش پیدا کرد. با وجودی که آمار مهرماه گویای افزایش ناچیز ۰.۴ درصدی قیمت مسکن شهر تهران است، خط سیر بازار به سمت کاهش قیمت تمایل دارد. مهرماه امسال قیمت مسکن در شش منطقه از ۱۰ منطقه پرتقاضای شهر تهران ۶.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به همین دلیل رشد ۵.۴ درصدی قیمت در چهار منطقه پرتقاضا نتوانست بر معدل کل تاثیر چندانی ایجاد کند. این در حالی است که پیشبینی میشد با توجه به ثبات نرخ ارز، سیاستهای انبساطی سیستم بانکی و ورود اولین گروه از متقاضیان مصرفی به بازار مسکن شاهد رونق نسبی در بازار باشیم. کارشناسان روند قیمتها در بازار مسکن را نزولی ارزیابی میکنند.
قیمت مسکن در شش منطقه از مناطق ۲۲گانه شهر تهران شامل مناطق ۴، ۵، ۷، ۱۰، ۱۴ و ۱۵ که مجموعا ۴۷ درصد معاملات مسکن در مهرماه ۱۳۹۸ را به خود اختصاص دادند ۶.۲ درصد نسبت به شهریورماه کاهش یافت؛ به طوری که متوسط هر متر مربع مسکن در منطقه ۴ معادل ۲.۱ درصد، منطقه ۵ معادل ۶.۵ درصد، منطقه ۷ معادل ۱۲.۴ درصد، منطقه ۱۰ معادل ۳ درصد، منطقه ۱۴ معادل ۲.۷ درصد و منطقه ۱۵معادل ۱۱ درصد نسبت به شهریورماه کاهش یافت. در سوی مقابل در چهار منطقه دیگر شامل مناطق ۱، ۲، ۶ و ۸ که جزو ۱۰ منطقهی پرتقاضا محسوب میشود و مهرماه ۱۳۹۸ مجموعا ۲۳ درصد معاملات شهر تهران در این مناطق انجام شده میانگین قیمتها ۵.۴ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت.
مهرماه امسال متوسط قیمت مسکن در منطقه ۱ معادل ۷.۶ درصد، منطقه ۲ معادل ۹ درصد، منطقه ۶ معادل ۰.۵ درصد و منطقه ۸ معادل ۴.۳ درصد افزایش یافت. با این حال در ماههای قبل قیمت خانه در این مناطق کاهش محسوسی پیدا کرده بود و با توجه به افت ۶۴ درصدی معاملات نسبت به مهرماه پارسال، نوسانات ماهیانه قیمت در مناطق مختلف تهران نمیتواند ملاک مناسبی برای ارزیابی بازار مسکن باشد. شرایط کلی گویای آن است که بازار به ثبات قیمتی نزدیک شده اما برخی کارشناسان معتقدند که تا پایان سال شیب قیمتها نزولی خواهد بود. (ایسنا)
رفع موانع برای ۲۴ واحد راکد تولیدی کهگیلویه و بویراحمد
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یکی از طرح های ابتکاری دولت تدبیر و امید بوده که در شرایط خاص و سخت اقتصادی حاکم بر کشور و بروز برخی مشکلات و چالش ها برای تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی و تولیدی دچار رکود آغاز به کار کرده است.
این ستاد که با هدف رفع موانع و مشکلات فرا روی تولیدکنندگان از حدود چهار سال پیش در سطح استان ها تشکیل شد توانسته بر اساس آخرین آمارها و اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون افزون بر یکهزار و ۲۰۰ طرح تولیدی راکد صنعتی و سایر بخش ها را در کشور به دلیل کمبود اعتبار و نقدینگی و برخی مشکلات دیگر مجدد به چرخه تولید بازگرداند.
در استان کهگیلویه وبویراحمد نیز از تیرماه ۱۳۹۴ تاکنون بیش از ۱۷۰ جلسه کارشناسی و تخصصی کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای بررسی و رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی، کشاورزی، گردشگری و دیگر موارد تشکیل شده است.
تاکنون از دل این جلسات و کارگروه ها نیز افزون بر ۱۳۰ واحد راکد تولیدی استان در بخش های مختلف و با اجری مصوبات این ستاد به چرخه تولید بازگشته اند. (ایرنا)
صادرات ایران به ازبکستان افزایش یافت
حجم صادرات کالاهای غیرنفتی به ازبکستان در سالهای اخیر روند رو به افزایشی داشته است و در جریان برگزاری هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای، هشت سند همکاری اقتصادی و تجاری میان ایران و ازبکستان مطرح خواهد شد. رضا رحمانی «وزیر صنعت، معدن و تجارت» به همراه اسحاق جهانگیری «معاون اول رییسجمهوری» در جریان سفر به ازبکستان، در هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای در مجموعه کوک سرای شهر تاشکند شرکت کردند. سازمان همکاری شانگهای سازمانی میاندولتی است که در سال ۲۰۰۱ توسط کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی پایهگذاری شد و پس از آن در سالهای بعد، ایران، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند. بر همین اساس، عضویت هندوستان و پاکستان به عنوان عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای که در سال ۲۰۱۵ مورد تایید قرار گرفت، در سال ۲۰۱۷ در اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان در کشور قزاقستان به تصویب رسید.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور است که راه توسعه و رفاه کشورهای منطقه از مسیر همکاریهای اقتصادی و تجاری میگذرد و آمادگی دارد تا با ابتکارات منطقهای در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
موقعیت جغرافیایی ایران امکان اتصال ترانزیتی کشورهای مختلف در غرب و شرق و شمال و جنوب را فراهم میسازد و کشورمان علاقمند است تا از این موقعیت راهبردی برای کمک به توسعه پایدار و رشد کشورمان و همگرایی اقتصادی سایر کشورهای منطقه به بهترین نحو استفاده کند.
در همین راستا، با سرمایهگذاری های عظیم، کریدورهای مختلف حمل و نقل و ترانزیت جادهای و ریلی نظیر کریدور شمال – جنوب، کریدور خلیج فارس – دریای سیاه، کریدور شرق ایران با محوریت توسعه بندر چابهار، کریدورهای جادهای و ریلی مصوب اکو و همچنین کریدورهای هوایی برای تسهیل حملونقل ترانزیتی ایجاد شده است.
گفتنی است، کشور ازبکستان از کشورهای مهم و تاثیرگذار شانگهای است و جزو کشورهای هدف صادراتی ایران نیز است که حجم صادرات کالاهای غیر نفتی به ازبکستان در سالهای اخیر روند رو به افزایشی داشته است.
بر این اساس حجم صادرات غیر نفتی به ازبکستان در شش ماهه نخست امسال حدود ۱۰۸میلیون دلار برآورده شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۶۸ میلیون دلار بوده، افزایش ۶۰ درصدی داشته است. (تابناک)