ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۱۲ شهریور ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۲۵۱۰ واحدی به ۲۸۵,۵۷۳ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۳,۴۴۶ میلیارد ریال (۱۸۴۰ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۸,۹۱۰ میلیارد ریال (تقریبا ۱۶۴۰ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۸,۸۷۶ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز ۱۲ شهریور ۹۸ بورس ، با افزایش ۲ هزار و ۵۱۰ واحد به رقم ۲۸۵ هزار و ۵۷۳ واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن امروز ۴۵۳ واحد افزایش یافته و به رقم ۷۷ هزار و ۴۵۱ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران امروز به بیش از یک میلیون و ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید.
دادوستدهای امروز ۱۲ شهریور ۹۸ بورس در ادامه عرضههای پرفشار روز گذشته آغاز شد؛ اما بار دیگر روند معاملات معکوس شد و این بار شاهد نمادهای پرتعدادی با قیمت پایانی منفی و آخرین دادوستدها در محدوده مثبت هستیم. طی دو روز گذشته هیچ خبر یا سیگنال تکاندهندهای که وضعیت بازار را سراسر دگرگون کند مخابره نشده است. در این شرایط تغییر روندهای زودهنگام بورس تنها نشانهای از هیجانزدگی و چشمداشتن به جریانهای موقت معاملات است.
برخی صنایع کشور در پی اعمال تحریمها با بیشترین فشار مواجه شدند. ایجاد روزنهای در تنگناهای سیاسی محرک قدرتمندی برای این گروهها خواهد بود. در رابطه با روند قیمتی گروههایی همچون حمل و نقل، بانکها و خودروسازان به اثرات مثبت مذاکرات با قدرتهای اروپایی اشاره میشود.
در شرایطی که بازارهای جهانی تحت فشار جنگهای تجاری و آمارهای اقتصادی سیر نزولی را طی میکنند امیدواری به گشایشهای تحریمی در این گروهها تحرکات مثبتی را رقم زده است.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
آخرین داده ضریب جینی در ایران
شکاف ثروت در جامعه به اوج دهه ۹۰ رسید. دادههای مرکز آمار نشان میدهند که در سال گذشته، ضریب جینی خانوارهای کل کشور به ۰.۴۰۹۳ صعود کرده است که قله این شاخص در دهه جاری محسوب میشود. میتوان اینطور تحلیل کرد که تکانههای ارزی و تورمی در سال گذشته، بیشتر به ضرر گروههای کمدرآمد جامعه تمام شده و توزیع درآمدها به نفع دهکهای بالایی بوده است. این اتفاق در کنار نبود سیاستهای حمایتی و جبرانی کارآمد، موجب تشدید شکاف درآمدی شده است. ضریب جینی ثبتشده بیشترین میزان پس از سال ۸۹ بهحساب میآید.
در سال گذشته تخلیه تورمی در نبود سیاست جبرانی محسوس رخ داد. در حقیقت، مهمترین سیاست جبرانی دولت برای کماثر کردن تحریم، یارانه ارزی در قالب تزریق دلار ۴۲۰۰ تومان بود. فارغ از رانت و فسادهای ثابت شده در این سیاست، شاخص ضریب جینی نشان داد که سیاست یارانه ارزی در هدف ذاتیاش که کاهش آثار رشد نرخ ارز بر دهکهای فرودست جامعه بوده نیز موفق عمل نکرده و فاصله فقرا از ثروتمندان بیشتر از قبل شده است.
نکته دیگری که در گزارش مرکز آمار به چشم میآید، انبساط فاصله ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی است. درحالیکه اختلاف ضریب جینی خانوارهای شهری و روستایی در سال ۹۶، تقریباً ۰.۲۳۴ بوده، این شکاف در سال گذشته به مقدار ۰.۳۴۵ واحد رسیده است. (دنیای اقتصاد)
محدودیت ۱۰ هزار دلاری آرژانتین برای خرید ارزهای خارجی
آرژانتین دوباره محدودیت خرید ارزهای خارجی را برای شهروندان و تاجران اعمال میکند. این کشور آمریکای جنوبی این اقدام را به منظور جلوگیری از افت ارزش واحد پولی کشور پسو در برابر واحدهای پولی مهمی از جمله دلار انجام میدهد.
حالا اما اگر چه نرخ تبدیل ارز این کشور ۳۴ درصد نسبت به دلار آمریکا طی یک ماه گذشته کاهش داشته، دسترسی به واحد ارزی با ثبات برای هر نفر که به دنبال تبدیل پسو است، به ۱۰ هزار دلار محدود شده است.
آرژانتین اخیراً به بیتکوین علاقه زیادی نشان داده و حجم مبادلات با توجه به ابهامات پیرامون رشد اقتصادی بیشتر شده است. ماه گذشته، رکورد تازهای در میزان مبادلات در صرافیهای رمزارز این کشور دیده شد.
به نظر میرسد تقاضا برای بیت کوین، که نوعی دارایی که بینالمللی است و امکان کنترل آن وجود ندارد، بالا بگیرد. مشکلات اقتصادی آرژانتین ممکن است شبیه به ونزوئلا نشود ولی از حالا، طرفداران بیت کوین سعی در پیشگیری از فاجعه، از چند ماه قبل دارند. (بلومبرگ)
جزئیات بسته ۱۵ میلیارد دلاری فرانسه
نیویورک تایمز از جزئیات بسته حمایتی ۱۵ میلیارد دلاری دولت فرانسه برای جبران خسارتهای تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران و تلاش برای بازگرداندن ایران به توافق برجام خبر داد.
یک هیات بلندپایه ایرانی روز دوشنبه به پاریس رفت تا درباره جزئیات یک بسته مالی مذاکره کند که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه قصد دارد از آن برای جبران خسارتهای ناشی از تحریم آمریکا و تلاش برای ترغیب ایران به بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ استفاده کند.
براساس گزارشهای موجود هسته اصلی این بسته یک اعتبارنامه ۱۵ میلیارد دلاری است که به ایران اجازه دسترسی به پول نقد را میدهد. این درحالی است که بخشی از پول ایران بابت فروش نفت در بانکهای مختلفی در دنیا بلوکه شده است.
این گزارش میافزاید: این مبلغ تقریباً نیمی از درآمدی است که ایران به طور نرمال انتظار دارد از صادرات نفت در یکسال به دست بیاورد.
دولت مکرون از مطرح کردن جزئیات مذاکرات با هیات ایرانی خودداری کرده است، هرچند که پیشتر خود مکرون در حاشیه اجلاس سران گروه هفت، در این باره با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا صحبت کرده است. باوجودی که دو رئیسجمهور از مطرح کردن اختلافشان در رسانهها خودداری کردهاند، اما گفته میشود تلاشهای فرانسه که حمایت دیگر قدرتهای اروپایی را هم پشت سر دارد، تلاشهای دولت آمریکا برای کمپین «فشار حداکثری» را خنثی میکند.
در صورتی که دولت آمریکا از این ابتکار پشتیبانی نکند، مشخص نیست که آیا بانکهای اروپایی ریسک این را میپذیرند که با اعطای اعتبار به ایران خود را در معرض تحریمهای آمریکایی قرار دهند یا خیر. البته ممکن است این اعتبار از سوی بانک مرکزی اروپا یا بانک مرکزی فرانسه به ایران تخصیص داده شود که در آن صورت تحریم این بانکها برای واشنگتن خیلی سخت خواهد بود. (ایبنا)