ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۱۵ مهر ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۷۰۱ واحدی به ۳۲۰,۹۰۹ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۹,۳۹۴ میلیارد ریال (۳۸۷ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۱۰,۹۸۲ میلیارد ریال (تقریباً ۳۵۸۶ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۲۶,۴۰۳ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ۱۵ مهر ۹۸ بورس
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، در پایان معاملات امروز دوشنبه ۱۵ مهر ۹۸ بورس در یک روند افزایشی بعد از سقوط روز گذشته ۷۰۰ واحد رشد کرده و به رقم ۳۲۰ هزار و ۹۰۹ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۵۳ واحد رشد کرده و به رقم ۹۵ هزار و ۴۷۷ واحد رسید.ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از یک میلیون و ۱۷۲ هزار میلیارد تومان رسید.
تلاطم سهام و افت و خیزهای شدید قیمت در دادوستدهای امروز هم ادامه یافت. شاخص کل که معاملات ۱۵ مهر ۹۸ بورس را با جهش ۴ هزار واحدی آغاز کرده بود، در ادامه کار به دلیل فشار عرضه در بخشهایی از بازار از سقف روزانه بازگشت.
در این فضای اصلاحی بیشترین تاثیر را نمادهای بانکی بر شاخص کل و تزریق هیجان منفی در سایر گروهها داشتند. تصمیمهایی هیجانی که روزهای قبل به شکل صف خرید خود را نمایان میساخت از روز گذشته در قالب صف فروش در گروههای لیدری نظیر بانکیها، داروییها و تا حدودی هم گروه خودرو نشان داده است. با وجود این، شاخص کل توانست جایگاه خود را در محدوده مثبت حفظ کند. علت اصلی آن افزایش جریان نقدینگی به سمت سهام شرکتهایی کالایی نظیر پالایشیها، پتروشیمیها و فلزات بود.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
نرخ بیکاری تابستان ۱۳۹٨ برابر با ۱۰.۵ درصد
نرخ بیکاری در تابستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩٧)، ۱.۸ درصد کاهش یافته است.
نرخ بیکاری جوانان ١۵ تا ٢٩ ساله حاکی از آن است که ٢۶.١ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در تابستان ١٣٩٨ بیکار بودهاند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ١٣٩٧) ١.١ درصد کاهش یافته است.
بررسی نرخ بیکاری جوانان ١٨ تا ٣۵ ساله نیز نشان میدهد که در تابستان ١٣٩٨، ١٧.٩ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودهاند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان میدهد این نرخ نسبت به تابستان ١٣٩٧، به میزان ٢.٠ درصد کاهش یافته است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در تابستان ١٣٩٨، بخش خدمات با ۴٩ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ٣٢ درصد و کشاورزی با ١٩ درصد قرار دارند. (مرکز آمار)
تعداد کدهای سهامداری
طبق آخرین آماری که از جانب مسئولان سازمان بورس اعلام شده تعداد کدهای سهامداری به ۱۳ میلیون کد رسیده و ۳۰۰ هزار نفر به صورت هفتگی در بازار سرمایه فعالیت میکنند.
با توجه به آمارهایی که سازمان بورس به تازگی اعلام کرده تعداد کدهای سهامداری به ۱۳ میلیون کد رسیده است، البته طبیعتاً از این تعداد کد همه فعال نیستند. بنا به گفته شاپور محمدی – رئیس سازمان بورس – در حال حاضر ۳۰۰ هزار نفر به صورت هفتگی در بازار فعالیت میکنند. از این میزان ۲۰ یا ۳۰ هزار نفر در بازار پایه فرابورس حضور دارند. بعضی از این افراد ممکن است سهمی را با قیمت بالا داد و ستد کرده باشند.
با توجه به آخرین آمارهایی که رئیس سازمان بورس اعلام کرده ۶۰۰ شرکت بورسی و ۶۵۰ نهاد مالی و ۶۰۰۰ هزار مدیر در بازار سرمایه حضور دارند.
این آمار نشان میدهد که تعداد کدهای سهامداری در چند ماه اخیر با رشد همراه بوده و سرمایهگذاران بیشتری وارد بازار سرمایه شدند. (ایسنا)
احتمال افزایش قیمت طلا
واحد اطلاعات بلومبرگ در تازه ترین تحلیل خود پیشبینی کرد: بخش فلزات گرانبها طی ماههای آینده نیز عملکرد بهتری نسبت به سایر کالاها خواهد داشت و طلا نیز مانند پالادیوم رکوردهای قیمتی جدیدی را ثبت خواهد کرد.
مایک مک گلون استراتژیست ارشد اطلاعات بلومبرگ در این باره گفت: قیمت طلا تا پایان امسال با شتاب بیشتری رشد خواهد کرد چرا که شرایط حاکم بر بازارها و اقتصاد بینالمللی موجب تقویت قیمت فلزات گرانبها خواهد شد.
وی در ادامه افزود: طلا همچنان لیدر اصلی فلزات گرانبها خواهد بود و عملکرد بسیار خوبی تا پایان امسال خواهد داشت. افزایش ریسک در اقتصاد جهانی موجب رشد فزاینده تقاضا برای فلزات گرانبها به خصوص طلا خواهد شد.
واحد اطلاعات بلومبرگ رابطه بین قیمت طلا و شاخص اس اند پی ۵۰۰ آمریکا را به طور کامل تجزیه و تحلیل کرده و به این نتیجه رسیده است که هرگاه شاخص نتوانسته بالاتر از سطح ۳۰۰۰ واحدی تثبیت شود، قیمت جهانی طلا با افزایش روبرو شده است.
مک گلون در این باره گفت: اگر شاخص اس اند پی ۵۰۰ نتواند بالاتر از سطح مقاومتی ۳۰۰۰ واحدی تثبیت شود، این مساله به نفع قیمت جهانی طلا خواهد بود.
واحد اطلاعات بلومبرگ پیشبینی کرده است که شاخص ارزش دلار آمریکا تا پایان امسال افزایش خواهد یافت و تولید ناخالص داخلی چین نیز با کاهش بیشتری روبرو می شود. (بلومبرگ)