ناظر اقتصاد: در پایان معاملات روز چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۱۵۸۶ واحدی به ۲۵۲,۸۶۴ واحد رسید. ارزش معاملات روز چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸ بورس ۱۴,۷۲۰ میلیارد ریال (۸۶۳۱ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۸,۵۸۰ میلیارد ریال (تقریبا ۲۲۳۲ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۲,۴۳۷ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸ بورس آخرین روز کاری هفته، با افزایش ۱۵۸۶ واحد به رقم ۲۵۲ هزار و ۸۶۴ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۹۲۸ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران بورس بیش از دو میلیارد ورقه بهادار سهام و حق تقدم در قالب ۲۰۶ هزار نوبت معامله و به ارزش هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
صعود دوباره در ۲ مرداد ۹۸ بورس
امروز بار دیگر قیمتها در بورس تهران فاز صعودی به خود گرفت و تقریبا بخش عمده افت شاخص در معاملات روز قبل را جبران کرد. شاخص سهام روز گذشته با غلبه میل شناسایی سود در بین اهالی بازار به طور غیرمنتظرهای حدود ۱۸۰۰ واحد عقب نشسته بود. در اخرین روز معاملات بار دیگر شاهد جبهههای فعال در بورس تهران و انتقال غالب از سمت فروشنده به خریدار بودیم. همچنان تقاضا در غولهای کالایی اعم از پتروشیمیها و فلزات و پالایشی دست بالا را دارد و حمایت قابل توجهی از نماگر اصلی بازار رقم زده است. در عین حال، در گروههای کوچکتر هم بازار رفتار متعادلتری از خود نشان میدهد.
پس از انتشار کارنامههای فصلی که توانست موج صعودی قدرتمندی را در بازار سهام رقم بزند، از روز گذشته شاهد انتشار گزارشهای عملکرد شرکتها طی تیرماه هستیم. مطالعه گزارشها تا به اینجای کار نشاندهنده حرکت تولید و فروش اغلب شرکتها بر مدار انتظارات و در مواردی هم فعالیت در سطحی مطلوب هستیم.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
وضعیت محصولات منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی در سه ماهه اول سال
سیگنالهای بازگشت رونق به بنگاههای تولیدی فراهم شد. جزئیات منتشر شده از روند تولیدات صنعتی در بهار نشاندهنده آن است که محصولات منتخب صنعتی پس از ماهها افت تولید توانستهاند رشد تولید را تجربه کنند. جدیدترین گزارش منتشر شده از وضعیت ۵۷ کالای منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی حاکی از آن است که در بهار سال جاری در مجموع ۳۴ محصول رشد تولید و ۲۳ محصول افت تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کردهاند. نشانههای خروج تولید از رکود از نیمههای فصل بهار نمایان شد و تداوم آن موجب شد تا از میان ۳۱ محصول منتخب صنعتی ۱۷ محصول رشد تولید را تجربه کنند.
در بخش معدنی نیز وضعیت ۱۳ محصول رصد شده است، نتیجه این رصد نشان میدهد ۷ محصول رشد تولید را ثبت کردهاند. در بخش پتروشیمی نیز بیش از نیمی از محصولات منتخب افزایش تولید داشتهاند. این عملکرد امیدواری به تعدیل رکود و رشد تولید در برخی بخشها را افزایش داده است. به اعتقاد فعالان اقتصادی تسهیل در روند دسترسی تولیدکنندگان به مواد اولیه مورد نیاز از یکسو و تزریق منابع مالی مورد نیاز از سوی دیگر، عمده دلایلی است که بهبود روند تولید در مدت زمان مذکور را به همراه داشته و در صورت ادامه روند کنونی شاهد بهبود بیش از پیش روند تولید خواهیم بود. (دنیای اقتصاد)
نرخ تورم تیر ماه ۱۳۹۸، ۴٠.۴ درصد
در تیر ماه ۱۳۹۸ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ١٧٩.٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٢.٨ درصد افزایش نشان میدهد.
در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴٨.٠ درصد میباشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴٨.٠ درصد بیشتر از تیر ماه ۱۳۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند. که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۵٠.۴ درصد) ٢.۴ واحد درصد کاهش یافته است.
درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار) در دوازده ماه منتهی به تیر ماه سال ۱۳۹۸ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ۴٠.۴ درصد، مناطق شهری ۳۹.۷ و مناطق روستایی ۴۴.۴ درصد است.
درصد تغییرات شاخص در دوازده ماه منتهی به تیر ماه ۱۳۹۸ (تورم سالانه) ۴۳.۱ درصد در دهک دهم و کمترین نرخ تورم ۴۰.۱ درصد در دهک اول میباشد. (مرکز آمار ایران)
کندی رشد اقتصاد در جهان
صندوق بینالمللی پول در گزارشی جدید باز هم پیشبینی خود از نرخ رشد اقتصادی جهان را کاهش داد. گزارش بازبینی شده چشمانداز اقتصادی جهان نشان میدهد که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹ باز هم کاهش خواهد یافت و به ۳.۲ درصد خواهد رسید. این رقم ۰.۳ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده صندوق بینالمللی پول در گزارش ماه آوریل است و با توجه به وجود ریسکهای متعدد، احتمال کاهشهای بیشتر در پیشبینیهای بعدی نیز غیرمحتمل نخواهد بود.
صندوق با اشاره به این که جنگ تجاری بین چین و آمریکا و مساله برگزیت کماکان بزرگترین ریسکهای موجود بر سر راه اقتصاد جهانی هستند پیشبینی کرد رشد اقتصادی جهان در سال آینده اندکی افزایش یابد و به کمک اتخاذ رویکرد انباسطی توسط بانکهای مرکزی جهان، متوسط رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۰ به ۳.۵ درصد برسد.
این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است که به دلیل تحریمهای آمریکا بر علیه ایران و مشکلات داخلی در لیبی و ونزوئلا، زنجیره تامین کالا در جهان به ویژه در حوزه نفتی تحت تاثیر قرار گیرد. هر چند که صندوق بینالمللی پول در بخشی از این گزارش پیشبینی کرده است که رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه تحت تاثیر کاهش رشد اقتصادی ایران (طبق آخرین دادههای موجود صندوق، منفی ۶ درصد) بیش از پیشبینی قبلی تحت تاثیر قرار گیرد اما وضعیت در سال آینده مجددا رو به بهبود خواهد رفت و ثبات بیشتری برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ پیشبینی شده است. ترکیه وآرژانیتن نیز دیگر کشورهایی خواهند بود که پیشبینی میشود از سال آینده به تعادل اقتصادی بیشتری برسند.
طبق اعلام صندوق بینالمللی پول متوسط رشد اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جاری تنها یک درصد خواهد بود اما از سال آینده این روند متوقف خواهد شد و ثبت رشد متوسط سه درصدی برای این کشورها پیشبینی شده است. رشد اقتصادی عربستان امسال ۱.۹ درصد و سال آینده سه درصد خواهد بود. (ایسنا)