ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۲ مهر ۹۸ بورس ، شاخص کل بورس با افزایش ۷۳۵ واحدی به ۳۱۲,۲۰۶ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۲۲,۴۱۴ میلیارد ریال (۱۸۳۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۱۰,۴۷۰ میلیارد ریال (تقریباً ۱۷۸۸ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۲۹,۲۶۲ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار در پایان معاملات امروز سهشنبه ۲ مهر ۹۸ بورس مانند روز گذشته در جهت افزایشی بوده و با رشد ۷۳۵ واحد به رقم ۳۱۲ هزار و ۲۰۶ واحد رسید.
امروز معاملهگران بورس بیش از ۴.۹ میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۲۸ هزار نوبت معامله و به ارزش ۲ هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
شاخص کل بورس در گزارش ۲ مهر ۹۸ بورس
شاخص کل بورس تهران شروع قدرتمندی را در معاملات امروز رقم زد. این نماگر در ادامه رکوردشکنیهای خود طی سه روز گذشته توانست معاملات صبحگاهی را با جهش بیش از ۳ هزار واحدی پشت سر گذارد و برای اولین بار به ارتفاع ۳۱۴ هزار واحد دست یابد. در این مسیر، اغلب نمادها طبق الگوی اخیر حرکت کردند؛ به طوری که سهمهای کالایی سوار بر قدرت بالای تقاضا به سطوح بالاتر قیمت رسیدند و در سهمهای کوچک و متوسط نیز قیمتها به رکوردهای جدیدی دست یافتند.
البته مسیر حرکت بازار در میانه معاملات تغییر کرد و قیمت عموم سهمها در معرض عرضههای قویتری قرار گرفتند و در مسیر اصلاح افتادند. این اتفاق خاصه در سهمهای فلزات و پتروشیمی که بازدهی قابل ملاحظهای را طی سه روز اخیر تجربه کرده بودند، بیشتر جلب توجه کرد. بر خلاف دیگر گروههای بزرگ کالایی، اشتیاق زایدالوصف خریداران در صف خرید اغلب سهام دارویی، قندی و خودرویی به قوت خود باقی ماند.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
نرخ تورم شهریور ماه ۱۳۹۸، ۴۲.۷ درصد
مرکز آمار ایران اعلام کرد: در شهریور ماه ۱۳۹۸ عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۸۱.۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۰.۵ درصد افزایش نشان میدهد.
در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۵ درصد میباشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۳۵ درصد بیشتر از شهریور ماه ۱۳۹۷ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۴۱.۶ درصد) ۶.۶ واحد درصد کاهش یافته است.
درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی خانوار) در دوازده ماه منتهی به شهریورماه سال ۱۳۹۸ نسبت به دوره مشابه سال قبل برای کل کشور ۴۲.۷ درصد، مناطق شهری ۴۱.۹ و مناطق روستایی۴۷.۴ درصد است. (مرکز آمار)
وضعیت تولید ۵۷ کالای منتخب در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه ۱۳۹۸
آمار اعلام شده از آخرین وضعیت تولید ۵۷ کالای منتخب صنعتی، معدنی و پتروشیمی نشان دهنده آن است که در دومین ماه تابستان سال جاری از میان کالاهای منتخب ارزیابی شده ۳۶ کالا رشد تولید و ۲۱ کالا افت تولید را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کردهاند و با این شرایط میتوان گفت ۶۳ درصد از کالاهای منتخب ارزیابی شده نیمه تابستان را با رشد تولید سپری کردهاند. ارزیابیهای صورت گرفته نشان دهنده آن است که بیشترین افت تولید در مدت زمان مورد بررسی به خودروسازان اختصاص داشته است؛ کمبود قطعات مورد نیاز از یکسو و خروج برخی از شرکای تولیدی خودروسازان عمده دلایلی است که موجب شد این گروه بیشترین افت تولید را در این مدت تجربه کند.
ارزیابیها نشان میدهد کالاهای منتخب در دو گروه «معدن و صنایع معدنی» و «شیمیایی و پتروشیمی» عملکرد بهتری نسبت به بخش «صنعت» داشتهاند. (دنیای اقتصاد)
نشانههایی نگرانکننده از اقتصاد جهان
موسسه تحقیقاتی ایپسوس در تازهترین بررسی خود از میزان اعتماد مصرفکنندگان جهان اعلام کرد که سطح این اعتماد دستخوش تنزل شده و این نشانهای از کندی رشد اقتصاد جهان است.
شاخص اعتماد مصرفکنندگان جهان در حال حاضر در سطح ۵.۴۹ قرار دارد که نسبت به ماه گذشته ۷.۰ درصد، نسبت به سه ماه گذشته ۲.۰ درصد و نسبت به سپتامبر سال ۲۰۱۸ به میزان ۱.۱ درصد کاهش یافته است. ایپسوس همچنین افزوده است که در کل ۲۴ کشور مورد بررسی، طی ۳۶ ماه گذشته، شاخص اعتماد مصرفکننده ۶.۰ درصد افت کرده است. بر این اساس، از میان این ۲۴ کشور، ۶ کشور افت سه ماهه شدید در شاخص ملی خود نشان دادند: هندوستان (۷.۳-)، اسپانیا (۳.۳-)، آلمان (۲.۲-)، آمریکا (۱.۲-)، سوئد (۷.۱-)، ایتالیا (۷.۱-) و مکزیک (۵.۱-). همزمان، پنج بازار شاهد افزایش این شاخص طی سه ماه بودهاند: آرژانتین (۸.۴+)، عربستان سعودی (۰.۳+)، فرانسه (۹.۲+)، ترکیه (۷.۱+) و چین (۶/ ۱+). شاخص اعتماد مصرفکننده که نام دیگر آن «شاخص ملی» است، نشاندهنده رویکرد مصرفکنندگان نسبت به شرایط فعلی و آینده اقتصاد کشورشان، وضعیت مالی شخصیشان، پساندازشان و میزان اعتمادشان برای سرمایهگذاریهای بزرگ است. این اطلاعات در شرایطی منتشر شد که سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه روز پنجشنبه اعلام کرد انتظار دارد رشد اقتصادی جهان در سالجاری میلادی کند شود، آن هم در سطحی که از زمان بحران اقتصادی جهان تاکنون یعنی در یک دهه اخیر بیسابقه است. اختلافات تجاری چین و آمریکا چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصادهای جهان و دیگر کشورها را به خطر انداخته است. سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه پیشبینی کرده است که اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۹ تا ۹.۲ درصد رشد خواهد کرد، این ضعیفترین نرخ رشد سالانه طی یک دهه اخیر خواهد بود. بر این اساس، تولید در سال ۲۰۲۰ در سطح پایین تنها ۳ درصد باقی خواهد ماند و اگر اثرات تعرفهها مخربتر شود، ممکن است از سطح ۳ درصد نیز کمتر شود. (دنیای اقتصاد)
مطالب عالی بود