ناظر اقتصاد: در پایان معاملات ۲۹ اردیبهشت ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۱۰۳ واحدی به ۲۱۲,۸۵۱ واحد رسید. ارزش معاملات در بورس ۱۰,۵۸۵ میلیارد ریال (۱۸۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۷۰۹۸ میلیارد ریال (تقریبا ۱۹۲۷ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۵,۵۷۲ میلیارد ریال بوده است. گزارش ۲۹ اردیبهشت ۹۸ بورس بیانگر افزایش شاخص آزاد شناور است.
در پایان معاملات ۲۹ اردیبهشت ۹۸ بورس اوراق بهادار تهران، شاخص کل روند تعادلی و عادی در پیش گرفته و با رشد ۱۰۳ واحد به رقم ۲۱۲ هزار و ۸۵۱ واحد رسید. امروز شاخص کل با معیار هموزن ۴۰۰ واحد رشد کرده و به رقم ۴۷ هزار و ۱۴۸ واحد رسید. ارزش روز بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۸۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۳.۳ میلیارد برگه بهادار، سهام و حق تقدم در قالب ۲۹۰ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۰۵۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
افزایش شاخص آزاد شناور – ۲۹ اردیبهشت ۹۸ بورس
شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۲۹ واحد رشد کرده به رقم ۶۱ هزار و ۲۳ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هموزن با افزایش ۲۷۷ واحد به رقم ۳۲ هزار و ۷۱۶ واحد رسید. گزارش ۲۹ اردیبهشت ۹۸ بورس بیانگر افزایش شاخص آزاد شناور است. شاخص آزاد شناور با افزایش ۲۸۱ واحد به رقم ۲۳۹ هزار و ۶۷۸ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با کاهش ۴۵ واحد به رقم ۱۵۹ هزار و ۹۳۶ واحد رسید و شاخص بازار دوم بورس با افزایش ۷۷۵ واحد به رقم ۴۰۹ هزار و ۱۱۰ واحد رسید.
در پایان معاملات فرابورس ایران نیز شاخص فرابورس ایران با افزایش ۲۰ درصدی به رقم ۲۶۳۳ واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۱۴۸ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران بورس بیش از ۱.۲ میلیارد برگه بهادار، سهام و حق تقدم در قالب ۱۵۲ هزار نوبت معامله و به ارزش ۶۷۴ میلیارد تومان دادوستد کردند. نمادهای ذوب، دماوند، مارون، کگهر، شرانل، شپاس، کرمان همگی در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بودهاند.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
ذخایر طلای ونزوئلا به پایینترین سطح ۲۹ سال اخیر رسید
به نقل از بلومبرگ، اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که دولت ونزوئلا حدود ۹.۷ تُن از ذخایر طلای خود را در تاریخ ۱۰ ماه می و چهار تن دیگر را سه روز بعد از این تاریخ فروخت. فروش این حجم از طلا توسط دولت ونزوئلا باعث شد تا کل ذخایر طلای این کشور به پایین ترین میزان طی ۲۹ سال اخیر برسد. یکی از این منابع آگاه اعلام کرد که دولت کاراکاس از پول حاصل از فروش این حجم از طلا برای واردات کالاهای مورد نیاز استفاده خواهد کرد؛ ونزوئلا از آغاز ماه آوریل تاکنون ۲۳ تن طلا فروخته است؛ این اقدام دولت کاراکاس مغایر با تحریم های اقتصادی اعمال شده آمریکا علیه ونزوئلا بوده است.
دولت ترامپ ماهها است تلاش می کند با تحت فشار گذاشتن دولت نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا در بخش اقتصادی، دولت کاراکاس را فلج کند اما دولت مادورو تاکنون توانسته در برابر این سیاستهای کاخ سفید مقاومت کند و همچنان به دنبال راههایی برای دفع تحریمهای آمریکا بوده است. لازم به ذکر است که ماه گذشته وزارت خزانه داری آمریکا بانک مرکزی ونزوئلا را هم به لیست تحریمهای خود اضافه کرد. (ایبنا)
عرضه ۱۰هزار تن نفتای سبک در بورس انرژی
بر اساس اعلام بورس انرژی، امروز عرضه ۱۰ هزار تن نفتای سبک پالایش نفت شیراز در رینگ داخلی بورس انرژی با قیمت پایه هر کیلو ۵۰ هزار و ۵۵۴ ریال عرضه میشود. امروز همچنین ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز در بازار داخلی بورس انرژی با قیمت پایه هر لیتر ۴۸ هزار و ۴۹۱ ریال در حال عرضه است. همچنین طبق اعلام شرکت مدیریت فناوری بورس تهران نفتای سنگین پالایش نفت تهران به میزان ۲هزار تن در رینگ داخلی و قیمت پایه هر کیلو ۵۰ هزار و ۵۵۴ ریال عرضه میشود.
حلال ۵۰۲ پتروشیمی بیستون در بخش داخلی بورس و انرژی به میزان ۲ میلیون و ۱۰ هزار لیتر با قیمت پایه هر لیتر ۵۳هزار و ۴۷۵ ریال امروز عرضه میشود. حلال ۵۰۳ پتروشیمی بیستون به میزان ۸۱۰ هزار لیتر به قیمت پایه هر لیتر ۵۱ هزار و ۳۴۹ ریال عرضه آیزو ریسایکل پالایش نفت تبریز به حجم ۵۰۰ تن قیمت پایه ۵۸ هزار و ۵۲ ریال، آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز به قیمت هر کیلو ۵۸ هزار و ۵۲ ریال در بخش داخلی بورس انرژی عرضه میشود.
همچنین بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰ پالایش نفت شیراز به میزان ۵۰۰ هزار لیتر و قیمت پایه هر لیتر ۴۸ هزار و ۴۹۳ ریال و نیز آیزوفید پالایش نفت تبریز به میزان ۵۰۰ تن به قیمت هر کیلو ۴۸ هزار و ۷۴۶ ریال، بنزول خام ذوبآهن اصفهان به میزان ۵۰۰ تن و قیمت هر کیلو ۱۸ هزار ریال و گاز مایع شرکت نفت ستاره خلیج فارس در بخش بینالملل بورس انرژی به میزان ۱۰ هزار تن و مطابق مکانیسم مصوب هیأت مدیره بورس انرژی امروز عرضه خواهد شد. (فارس)
احتمال هجوم کالاهای چینی برای تصاحب بازار هند
به نقل از اسپوتنیک، موسسه رتبهبندی و تحقیقات هند زیر مجموعه موسسه رتبهبندی فیچ گزارش داد، به احتمال زیاد چین جریان صادرات تولیدات خود را به سمت کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور هدایت خواهد کرد تا بتواند تأثیر منفی مناقشه تجاری کنونی با آمریکا را خنثی کند. این مسئله میتواند شرایط عرضه و تقاضا در بازار داخلی هند را مختل کرده و به خصوص تولیداتی نظیر کالاهایی الکترونیک، آهن و فولاد را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
این موسسه رتبه بندی اعلام کرده است که انتظار میرود کاهش صادرات کالاهای چینی به آمریکا به روان شدن سیل این کالاها به هند منجر شود. موسسه رتبه بندی و تحقیقات هند معتقد است که کاهش ارزش یوآن چین در برابر دلار به دلیل کاهش صادرات به آمریکا به کاهش ارزش رقابتپذیرانه روپیه هند منجر شده و رقابتپذیری کالاهای صادراتی هند را نیز تحت تأثیر قرار دهد. (فارس)