ناظر اقتصاد: در پایان معاملات امروز دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۳۳۸۶ واحدی به ۲۵۳,۰۴۷ واحد رسید. ارزش معاملات روز دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸ بورس ۱۱,۶۰۴ میلیارد ریال (۳۲۸۶ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۷,۴۱۳ میلیارد ریال (تقریبا ۱۵۴۴ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۴,۱۸۷ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ، با افزایش ۳۳۸۶ واحد به رقم ۲۵۳ هزار و ۴۷ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۲۳۱ واحد رشد کرده و به رقم ۶۰ هزار و ۳۶۱ واحد رسید. ارزش روز بازار که متشکل از قیمت سهم در تعداد سهام شرکتهای حاضر در بورس تهران است، امروز به بیش از ۹۳۸ هزار میلیارد تومان رسید.
دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸ بورس معاملهگران بورس اوراق بهادار تهران بیش از ۱.۸ میلیارد اوراق حق تقدم و سهام در قالب ۲۱۸ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۱۶۰ میلیارد تومان داد و ستد کردند. امروز شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۹۲۳ واحد رشد کرده و به رقم ۶۸ هزار و ۹۹۸ واحد رسید.
بورس تهران پس از تجربه موج اصلاحی در معاملات دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸ بورس با سوخت بنیادی توانست از زیر فشار عرضهها بلند شود و رشد قابل ملاحظهای را ثبت کند. انتشار اطلاعات عملکرد جالب توجه و فراتر از انتظار شرکتهای بزرگ متعلق به زیرمجموعههای کالایی بازار، با جذب حجم انبوهی از تقاضا، سیمای هراسان بازار را در معاملات امروز سبزپوش کرد. در عین حال، رونمایی از کارنامههای بهار دست سهامی که بیش از اندازه رشد کرده بودند را رو کرد.
افزایش تقاضا در سهام پتروشیمی در ۳۱ تیر ۹۸ بورس
شاخص کل از ابتدای معاملات امروز به یمن برتری محسوس تقاضا در سهام شرکتهای بزرگ پتروشیمی، هلدینگهای مرتبط، فلزات، و پالایشیها توانسته بخشی از اصلاح اخیر خود را جبران کند. تجربه چنین رشدی در معاملات امروز را میتوان نتیجه بلافصل گزارشهایی دانست که ظرفیتهای قابل اتکای سهام بزرگ برای جذب پولها را در معرض دید فعالان بورسی قرار دادند و بار دیگر قدرت مهمترین متغیر ارزشآفرین بازار، یعنی سودآوری، را به سرمایهگذاران یادآوری کردند.
همزمان با توقف تعداد کثیری از نمادها به دلیل برگزاری مجامع سالانه شاهد ترافیک سنگین اطلاعات در سامانه کدال هستیم. روند انتشار صورتهای مالی منتهی به خرداد که از روز گذشته شتاب گرفت حاوی سیگنالهای مهمی برای اهالی بورس تهران بود.
در چند روز اخیر مسیر شاخص محل گمانهزنیهای گوناگونی قرار گرفته بود و بسیاری با نظر به رشدهای بیمحابای چهار ماه اخیر از توقف روند صعودی سهام و ضرورت اصلاح سخن گفتند. در عین حال، گروهی دیگر از فعالان و تحلیلگران از گزارشهای سهماهه به ویژه در گروههای بزرگ کالایی به عنوان محرک رشد یاد کردند و برای این جریان اطلاعاتی مهم لحظهشماری میکردند. گزارشهای سهماهه که انتشار آن طی یک هفته اخیر با سرعت پایینی شروع شده بود، از روز گذشته قوت گرفت و نمایندگان چندین گروه بزرگ از جمله پتروشیمیها، پالایشیها عملکرد خود را برای بهار منتشر کردند.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
وضعیت کل مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری در پایان فروردین ماه ۱۳۹۸
مانده کل سپردهها بالغ بر ۲۰۵۲۸ هزار میلیارد ریال گردیده است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۴۰۸۵ هزار میلیارد ریال (۲۴.۲ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۱۵۱.۷ هزار میلیارد ریال (۰.۷ درصد) افزایش نشان میدهد.
بیشترین مبلغ سپردهها مربوط به استان تهران با مانده ۱۱۴۱۷.۹ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۴.۳ هزار میلیارد ریال میباشد.
مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۵۱۰۷.۲ هزار میلیارد ریال میباشد که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۲۳۰۳ هزار میلیارد ریال (۱۸ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۱۷ هزار میلیارد ریال (۰.۱ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبالغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۹۸۰۸ هزار میلیارد ریال و کمترین مبالغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۵۱.۳ هزار میلیارد ریال میباشد.
شایان ذکر است نسبت تسهیلات به سپردهها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۰.۵ درصد میباشد که نسبت به پایان فروردین ماه ۱۳۹۷ و پایان اسفند ۱۳۹۷، به ترتیب ۴.۳ و ۰.۵ واحد درصد کاهش نشان میدهد. نسبت مذکور در استان تهران ۹۴.۷ درصد و استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰۶.۴ درصد میباشد. (بانک مرکزی)
سودآوری بانک صادرات بعد از سه سال
بانک صادرات در سه ماهه ابتدایی سال ۹۸ با کسب سود خالص ۱۴۲ میلیارد ریالی از نقطه سر به سر عبور کرد که این موضوع ناشی از بهبود شرایط فعلی و بازگشت به ریل سودآوری است.
گزارشهای حسابرسی نشده سه ماهه ابتدای سال ٩٨ که در سامانه کدال منتشر شده، نشان میدهد که سود خالص بانک در این مدت به ١۴٢ میلیارد ریال رسیده است. این رقم در مقایسه با زیان ٩ هزار و ۴٧٨ میلیارد ریالی سه ماه مشابه سال ٩٧، افزایش قابل توجهی ثبت کرده و امیدها برای تثبیت این روند و سودآوری کامل بانک صادرات ایران طی سال ٩٨ به مراتب بیشتر شده است.
بر اساس گزارش سود و زیان سه ماهه مورد اشاره، زیان ۵۴ ریالی انباشته هر سهم در سه ماه اول سال ٩٧ به یک ریال سود در سه ماه اخیر تبدیل شده که تداوم این روند، امیدهای تازهای از تحقق گام سوم بانک برای ورود قطعی به منطقه سودآوری را زنده کرده است.
سه ماه نخست سال ٩٨ سهم بانک صادرات ایران از درآمدهای مشاع نسبت به مدت مشابه سال قبل با ٩٩٩ درصد افزایش روبرو شده است. جمع درآمدهای مشاع در این مدت ١٠ درصد و جمع درآمدهای غیرمشاع ٧۵ درصد نسبت به سه ماهه اول سال ٩٧ افزایش ثبت کرده است. مجموع درآمدهای بانک نیز در مدت یاد شده با ١١٩ درصد افزایش از ٢٠ هزار میلیارد ریال فراتر رفته است.
بانک صادرات ایران از اسفند ماه سال ٩۶ با طراحی سه برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت بسترسازی دقیقی برای عبور از نقطه سر به سر سود و زیان بانک فراهم کرد که طبق وعده حجتاله صیدی، مدیرعامل این بانک، ورود به منطقه سود در سال ٩٨ نتیجه قابل انتظار این برنامهها به شمار میرود. (ایبنا)
ایران سومین تولیدکننده بزرگ سوخت فسیلی در جهان
با توجه به رتبه اول آمریکا در تولید نفت و گاز طبیعی در جهان، جای تعجب نیست که این کشور در کل تولید سوخت فسیلی جهان هم مقام اول را داشته باشد. روسیه در رتبه دوم است و ایران در جایگاه سوم قرار دارد.
بهرغم رشد سریع انرژیهای تجدیدپذیر طی دهه گذشته، سوختهای فسیلی هنوز پرمصرفترین منبع انرژی جهان هستند. طبق گزارش جدید بریتیش پترولیوم در مورد آمار انرژی جهان در ۲۰۱۹، سوختهای فسیلی ۷/۸۴ درصد مصرف انرژی جهان را در ۲۰۱۸ تشکیل میدادند. آمریکا بزرگترین تولیدکننده نفت جهان در حال حاضر است. بزرگترین شگفتی شاید این باشد که چین، یکی از پنج تولیدکننده برتر نفت جهان بالاتر از تمام کشورهای خاورمیانه به جز عربستان سعودی قرار دارد. آمریکا در تولید گاز طبیعی هم اولین کشور جهان است. چین با تولید ۴۶ درصد زغالسنگ جهان در ۲۰۱۸ بزرگترین تولیدکننده این محصول است. به نظر میرسد بزرگترین شگفتی در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده زغال سنگ، حضور آلمان باشد؛ چون این کشور بهعنوان یکی از سبزترین کشورهای جهان شناخته میشود. (تسنیم)