ناظر اقتصاد: در پایان معاملات سهشنبه ۴ تیر ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با افزایش ۲۵۳۰ واحدی به ۲۴۵,۰۹۸ واحد رسید. ارزش معاملات ۴ تیر ۹۸ بورس ۱۳,۸۹۷ میلیارد ریال (۱۸۸۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۶,۰۵۷ میلیارد ریال (تقریبا ۱۲۹۲ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۶,۷۷۸ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز سهشنبه ۴ تیر ۹۸ بورس با افزایش ۲ هزار و ۵۳۰ واحد روبهرو و به رقم ۲۴۵ هزار و ۹۸ واحد رسید.
ارزش روز بازار عبارت است از میانگین ارزش قیمت سهام شرکتها در تعداد سهام آنها در بورس است، به بیش از ۹۳۰ هزار میلیارد تومان رسید. امروز معاملهگران بورس بیش از ۳.۵ میلیارد اوراق بهادار سهام و حق تقدم در قالب ۳۲۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۳۸۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
افزایش ۲۵۰۰ واحدی شاخص کل در ۴ تیر ۹۸ بورس
معاملات بازار سهام در روز جاری با عقبنشینی خریداران و میل تدریجی فروشندگان به حفظ سودهای کسب شده، در ساعت ابتدایی معاملات در محدوده منفی قرار گرفت. اما سیگنال مثبت گزارشهای خرداد شرکتهای بزرگ بورسی روند معاملات را به کلی تغییر داد و رشد بیش از ۲۵۰۰ واحدی شاخص کل را در پی داشت. در این میان گمانهزنیهای سیاسی فعالان بورسی در خصوص تحولات اخیر نیز به عنوان یک عامل موثر محسوب میشود اما ساز و کار منطقی معاملات در حال حاضر بیش از هر عامل دیگری بر قیمت سهام و روند شاخص کل تاثیر دارد.
ارائه گزارشهای درخشان ماهانه شرکتهای گروه فلزات اساسی و تداوم روند رو به رشد تولید و فروش آنها یکی از مهمتربن عوامل بازگشت تقاضا به بورس و جلوگیری از تجربه اصلاح قیمتی در معاملات روزانه است.
میزان بازدهی و ارزش بازارصنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
افت معاملات اوراق تسهیلات مسکن در فصل بهار
حجم و ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن (تسه) در فرابورس ایران طی بهار امسال به ترتیب کاهش ۱۰ و ۳۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال داشته است.
نگاهی به کارنامه فرابورس ایران در سه ماه گذشته نشان میدهد طی ۵۶ روز معاملاتی تعداد ۱۰۰میلیارد و ۸۴۵میلیون ورقه بهادار در ۱۰میلیون و ۷۵۵هزار نوبت به ارزش ۳۷۱هزار و ۴۷میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خرید و فروش شده است که به ترتیب از افزایش ۵۲۳درصدی حجم، رشد ۴۴۷درصدی نوبتهای معاملات و افزایش ۲۳۲درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.
در بازار ابزارهای مالی نیز در این مدت تعداد ۸۶میلیون اوراق بدهی به ارزش ۷۴هزار و ۲۴۲میلیارد ریال معامله شده است که از عدم تغییر حجم و افت ۲درصدی ارزش معاملات این بازار در سه ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال حکایت میکند.
افزون بر این، بالغ بر یک هزار و ۷۴۶میلیون صندوق سرمایهگذاری قابل معامله به ارزش ۲۹میلیارد و ۹۳۶میلیون ریال و ۳ میلیون و ۹۶۰هزار ورقه گواهی تسهیلات مسکن (تسه) به ارزش یکهزار و ۹۶۷میلیارد ریال در این مدت در این بازار مورد معامله قرار گرفته است که نشان از افزایش ۳۵۹درصدی حجم و ۴۳۵درصدی ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و کاهش ۱۰ درصدی حجم و افت ۳۲درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن در مقایسه با مدت مشابه پارسال دارد. (ایبنا)
مقایسه توریسم ایران با ۳ کشور منطقه
براساس آخرین گزارش رقابتپذیری جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۷، امارات متحده عربی و ترکیه به ترتیب با رتبههای ۲۹ و ۴۴، دو کشور اول منطقه در بین ۱۳۶ کشور مورد بررسی مجمع جهانی اقتصاد بودهاند. همچنین دو شاخص مهم گردشگری شامل سهم مستقیم گردشگری بر اشتغال و تولید ناخالص داخلی بر اساس آمارهای منتشرشده توسط شورای جهانی سفر و گردشگری حاکی از بهبود رشد گرجستان در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ است و پیشبینی میشود این رشد تا سال ۲۰۲۵ افزایش یابد؛ بهطوریکه حتی بالاتر از کشورهای امارات و ترکیه قرار گیرد.
وضعیت ایران در هر چهار شاخص «سهم مستقیم سفر و گردشگری از تولید ناخالص داخلی»، «سهم مستقیم سفر و گردشگری از اشتغال»، «سهم صادرات بازدیدکننده از صادرات کل» و «سهم سفر و گردشگری از سرمایهگذاری کل» از هر سه کشور مورد بررسی پایینتر است. در واقع، ایران بهجز در ارکان رقابتپذیری قیمتی و منابع فرهنگی، در سایر ارکان تشکیلدهنده شاخص رقابتپذیری سفر و گردشگری از جایگاه مناسبی برخوردار نیست.
این آمارها از سوی دیگر نشان میدهد به دلیل ضعف در بخش گردشگری در ایران، سهم این بخش از اقتصاد از متوسط کشورهای موفق در این منطقه نیز کمتر است. در شاخص رقابتپذیری جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۷ ایران رتبه ۹۳ از ۱۳۶ کشور مورد بررسی و امتیاز ۳.۴ را کسب کرده که در مقایسه با رتبه ۹۷ ( از ۱۴۱ کشور) و امتیاز ۳.۳ در سال ۲۰۱۵ اندکی بهبود داشته است. گزارش رقابتپذیری جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۱۷ نشان میدهد ایران در رکن رقابتپذیری قیمتی همانند سال ۲۰۱۵ همچنان رتبه اول را کسب کردهاست. (اتاق تهران)
متوسط میزان مصرف بنزین در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه سیاستگزاران باید همیشه نسبت به مصرف بنزین در کشور حساس باشند، گفت: تا زمانی که در بودجه کشور محلی برای واردات بنزین یا درآمدی برای کشور از محل صادرات آن در نظر گرفته نشده باشد، سیاستگزاران نسبت به هشدارهای افزایش مصرف واکنشی نشان نمیدهند و در واقع نسبت به آن حساسیت ندارند.
علیرضا صادقآبادی – معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران – با بیان اینکه هم اکنون متوسط میزان مصرف بنزین کشور حدود ۹۴ میلیون لیتر در روز است، تاکید کرد: ظرفیت تولید این محصول در کشور حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز است که از این میزان بنزین حدود ۹۰ میلیون لیتر آن با گوگرد کمتر از ۵۰ و ۱۰ پی پی ام تولید میشود که در منطقه کم نظیر است.
وی همچنین درباره میزان تولید نفتگاز کشور نیز گفت: روزانه حدود ۱۱۵ میلیون لیتر نفتگاز در کشور تولید میشود که حدود ۴۰ درصد آن با استاندارد یورو ۴ و ۵ است و یک جهش در رشد کیفی نفتگاز به حساب میآید که بی سابقه است.
صادق آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته ایران از فهرست کشورهای وارد کننده بنزین خارج شده است، گفت: برای کاهش مصرف بنزین کشور نیز میتوان در مرحله اول به تولید و استفاده از خودروهای کم مصرف روی آورد، سیاست بعدی با توجه به حجم ذخایر گاز کشور میتواند برنامه جایگزینی سوخت CNG با بنزین باشد، همچنین گسترش حمل و نقل عمومی و یا سیاستهای قیمتی نیز میتواند باعث کنترل و کاهش مصرف بنزین در کشور باشد. (ایسنا)