ناظر اقتصاد: شاخصکل بورس با کاهش ۸۵۴ واحدی به ۲۱۴,۳۱۴ واحد رسید. ارزش معاملات در ۴ خرداد ۹۸ بورس ۸,۲۱۷ میلیارد ریال (۱۱۲۶ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۵,۸۹۹ میلیارد ریال (تقریبا ۱۲۰۷ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۱,۷۸۳ میلیارد ریال بوده است.
بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز ۴ خرداد ۹۸ با کاهش ۸۵۴ واحد به رقم ۲۱۴ هزار و ۳۱۴ واحد رسید. شاخص کل بامعیار هم وزن ۳۱۲ واحد رشد کرده و به رقم ۴۸ هزار و ۴۴۳ واحد رسید.
تاثیر از نوسان قیمتها در بازار جهانی ۴ خرداد ۹۸ بورس
شاخص کل بورس تهران همچنان متاثر از نوسان قیمتها در بازار جهانی در حال تغییر است. روند نسبتا کمتلاطم قیمتهای جهانی در اوایل هفته قبل در آرامش نسبی فضای حاکم بر معاملات بورس تهران و رشد ۲ درصدی شاخص کل نمود یافت. اما در دو روز پایانی هفته، با تشدید و گسترش شعلههای جنگ تجاری بین چین و آمریکا، قیمت کالاهای پایه تحت فشار قرار گرفت و شاخصهای نفتی سنگینترین افت خود را در سال جاری میلای ثبت کردند.
گشایش امروز معاملات بورس تهران نیز غالبا متاثر از تلاطمهای بازار جهانی رقم خورد. اگرچه برخی اخبار ضد و نقیض حاکی از افزایش دمای تنش سیاسی بود اما رفتار قیمتها نشان داد که فشار بر قیمتهای جهانی بیش از سایر عوامل بر معاملات امروز بورس تهران تاثیر گذاشته است؛ بهطوری که تمام نمادهای گروه پالایشی بورس تهران در معاملات صبح امروز با فشار شدید عرضه تا پایینترین سطح مجاز قیمت عقبنشینی کردند.
تاثیر منفی و قابل توجه این نمادها سبب شد تا افت شاخص کل در ابتدای معاملات به رقمی بیش از ۱۳۰۰ واحد برسد. هر چند، با فروکش هیجان فروش، قیمتها در سهام پالایشی از کف روزانه فاصله گرفتند، اما همچنان، نماد شرکتهای اصلی این صنعت، یعنی «شبندر»، «شپنا» و «شتران» فشار را بر نماگر اصلی حفظ کردند.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
نرخ تورم اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، ۳۴.۲ درصد
در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل (١٠٠=١٣٩۵) به ١٧٣,۵ رسید که نسبت به ماه قبل ١.۵ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵٢,١ درصد میباشد؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۵٢,١ درصد بیشتر از اردیبهشت ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل (۵١,۴ درصد) ٠.٧ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ به ٣۴.٢ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (٣٠.۶ درصد) ٣.۶ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص قیمت در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠,٧ درصد کاهش و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ٢.٧ درصد افزایش نشان میدهد. درصد تغییرات شاخص قیمت در ماه جاری نسبت به اردیبهشت ماه ١٣٩٧ برای این دو گروه به ترتیب ٨٢.۶ و ٣٩.٩ درصد میباشد.
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ برای دهکهای مختلف هزینهای از ٣٣,٧ درصد برای دهک اول تا ٣۶.۶ درصد برای دهک دهم است. (مرکز آمار)
افزایش ذخایر موقت نفت ایران در خشکی و دریا
رویترز طی گزارشی اعلام کرد ایران در تلاش است استخراج نفت از میادین قدیمی خود را همچنان ادامه دهد و میزان نفت ذخیره شده ایران بر روی دریا و خشکی در حال افزایش است.
واشنگتن در ماه می اعلام کرد که دیگر مشتریان نفتی ایران را از تحریمها معاف نمیکند و مصرفکنندگان نفت خام باید به خرید نفت از ایران خاتمه دهند. با توجه به هزینههای بالا و پیچیدگی از سرگیری تولید نفت، ایران ترجیح داده تا با وجود کاهش مشتریان نفتیاش، همچنان به تولید از میادین قدیمی خود ادامه دهد. از همین رو ایران تا یافتن مشتریان جدید نفت تولیدی خود را ذخیرهسازی میکند.
آمارهای موسسه کایروس نشان میدهد، ایران ۴۶.۱ میلیون بشکه نفت خام خود را در خشکی دپو کرده که بالاترین رقم از اواسط ماه ژانویه تاکنون است. همچنین آمارهای موسسه مارین ترفیک نشان میدهد که ۱۶ تانکر ایرانی حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت این کشور را دپو کردهاند. ۱۰ فروند از این تانکرها که حدود ۱۱ میلیون بشکه نفت را در خود جای دادهاند، مدت ۴ هفته است که حرکتی نداشتهاند. (تسنیم)
وضعیت برندهای جهان در سال ۲۰۱۸
هر چند که فروش آیفونهای شرکت اپل در چین و برخی از بازارهای بزرگ دیگر با مشکلات متعددی مواجه شده است، اما موفقیت این شرکت در دیگر زمینههای فعالیت خود باعث شده است تا روند صعودی سهام این شرکت آمریکایی ادامه داشته باشد. اپل در سال ۲۰۱۸ با سودآوری خوب اپل استور، آی تیونز و اپل پی توانست ۳۷ میلیارد دلار سودآوری داشته باشد.
در حال حاضر ۱۰۰ برند با ارزش جهان بر روی هم ارزشی بیش از ۲.۳۳ تریلیون دلار دارند که در مقایسه با سال قبل ۸ درصد افزایش یافته است. بیشترین افزایش در ارزش برندها مربوط به آمازون با ۳۷ درصد، نت فلیکس با ۳۴ درصد، گوگل با ۲۷ درصد و ادوب با ۲۷ درصد بوده است. از سوی دیگر بیشترین کاهش ارزش قیمت برند مربوط به اچ اند ام با ۱۲ درصد، جنرال الکتریک و هیوندای با ۸ درصد بوده است.
از ۱۰۰ برند برتر جهان، ۵۶ برند در آمریکا، ۱۱ برند در آلمان، ۷ برند در فرانسه و ۶ برند در ژاپن مستقر بوده بودهاند ۲۰ برند از ۱۰۰ برند برتر جهان در حوزه تکنولوژی، ۱۳ برند در حوزه مالی، ۱۱ برند در حوزه خودروسازی و ۸ برند در حوزه خرده فروشی فعال بودهاند. (ایسنا)