ناظر اقتصاد: در پایان معاملات یکشنبه ۹ تیر ۹۸ بورس ، شاخصکل بورس با کاهش ۴۴ واحدی به ۲۴۸,۵۳۲ واحد رسید. ارزش معاملات ۹ تیر ۹۸ بورس ۱۱,۸۹۷ میلیارد ریال (۱۳۶۰ میلیارد ریال مربوط به معاملات بلوکی) و در فرابورس ۷,۵۱۷ میلیارد ریال (تقریبا ۱۶۱۰ میلیارد ریال معامله اوراق صکوک و بلوکی) بوده است. مجموع کل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل ۱۶,۴۴۴ میلیارد ریال بوده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات یکشنبه ۹ تیر۹۸ بورس، ۴۴ واحد عقبنشینی کرده و به رقم ۲۴۸ هزار و ۵۳۳ واحد رسید. شاخص کل با معیار هموزن ۲۲۶ و احد رشد کرده و به رقم ۵۸ هزار و ۵۹۰ واحد رسید. ارزش روز بازار، در این روز به بیش از ۹۴۴ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران بورس اوراق بهادار بیش از ۳.۲ میلیارد برگه بهادار،سهام و حقتقدم در قالب ۳۲۷ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۱۸۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
فشارهای کاهنده بر شاخص کل در ۹ تیر ۹۸ بورس
بخش عمده فشارهای کاهنده بر شاخص به واسطه اصلاح قیمت در نماد شرکتهای بزرگ کالایی نظیر فولاد یا پارسان صورت گرفته است. اگرچه معاملات این گروهها روند نسبتا متعادلی را طی میکند اما قیمتها در معاملات امروز پس از ثبت بازدهیهای اخیر به طور متوسط میل به افول دارند.
این روند در نمادهای بزرگ گروه فلزات و پتروشیمی و کانههای معدنی به خوبی قابل مشاهده است. علاوه بر وجود انگیزه برای شناسایی سود در بین برخی از سهامداران، به نظر میرسد متقاضیان نیز بیشتر منتظر بازگشایی بازار جهانی و آغاز دوباره معاملات پس از اخبار مساعد پایان هفته اخیر هستند.
به بیان دیگر، بازگشایی این هفته بازار جهانی غالبا متاثر از حواشی نشست گروه ۲۰، تعلیق جنگ تعرفهای بین چین و آمریکا و همچنین رفع برخی اختلافات بین این دو کشور پی گرفته خواهد شد. از طرفی، تاکید اعضای توافق کاهش تولید اوپک و متحدانش سبب شد بازار نفت نیز از این نشست منتفع شود. برآیند این رویدادها این انتظار را به وجود آورده که بازار جهانی که از هفته قبل به استقبال رفع اختلافات تجاری چین و آمریکا رفته بود روند مثبت خود را تداوم بخشد.
میزان بازدهی و ارزش بازار صنایع بورسی از ابتدای سال ۱۳۹۸
تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در خرداد ماه ۱۳۹۸
بر اساس اعلام بانک مرکزی، در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید که نسبت به ماه قبل ۴.۹ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰۴.۳ درصد افزایش نشان میدهد.
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در خرداد ماه سال ۱۳۹۸ به ۵۹۸۶ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۵۰.۶ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۹.۸ درصد کاهش نشان میدهد. (بانک مرکزی)
سود استخراج هر واحد بیتکوین در ایران
استخراج هر واحد بیتکوین در ایران با برق ارزان ۱۰۸ میلیون تومان سود عاید معدنکار بیتکوین میکند. همایون حائری، معاون وزیر برق و انرژی وزارت نیروی ایران گفت: معدنکاران بیتکوین در ایران از نرخ برق یارانهای بهره میبرند و حتی از مساجد هم که برق را رایگان میگیرند سوءاستفاده میکنند.
سخنگوی شرکت برق گفت: «مصرف برق کشور در همین ماه ۷ درصد افزایش یافته است.» تولید هر بیتکوین معادل مصرف سالانه ۲۴ خانه در تهران برق مصرف میکند یا معادل مصرف برق یک خانه در تهران به مدت ۲۴ سال است. یارانه هر کیلووات برق ۵ هزار ریال است یعنی تولید یک واحد بیتکوین حدود ۳۵۰ میلیون ریال با یارانه دولتی هزینه میبرد یا حدود ۲۷۰۰ دلار. بیتکوین روز جمعه ۱۱ هزار و ۷۷۰ دلار در ایران معامله شد که ۳۸ درصد در همین ماه و بیش از ۲۰۰ درصد بهصورت سالانه افزایش داشت. بر این اساس استخراج هر واحد بیتکوین ۸۳۰۰ دلار یا به عبارتی ۱۰۸ میلیون تومان در ایران درآمد دارد. وزارت نیروی ایران قصد دارد تعرفهای خاص برای استخراجکنندگان بیتکوین وضع کند تا فشار بر شبکههای برق کم شود. برق بسیاری از مزارع تولید ارز دیجیتال در سراسر کشور قطع شدهاند. بانک مرکزی ایران استفاده از ارزهای مجازی را در معاملات سال گذشته منع و اعلام کرد نگران پولشویی و جرائم مالی است. (بلومبرگ)
میزان بدهی و کسری بودجه آمریکا
نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی آمریکا تا سال ۲۰۱۹ معادل ۷۸ درصد بوده است که انتظار میرود با تداوم روند بدهیهای این کشور تا سال ۲۰۴۹ این نسبت حدودا دو برابر شود و به ۱۴۴ درصد کل اندازه اقتصاد آمریکا برسد.
در حال حاضر نسبت بدهی به کل اقتصاد آمریکا در بالاترین سطح خود از زمان جنگ جهانی دوم قرار دارد و طبق پیش بینی دفتر بودجه کنگره آمریکا، تا سال ۲۰۲۹ بدهیها تقریبا به اندازه کل تولید ناخالص داخلی آمریکا خواهند شد.
به گفته این نهاد نسبت بدهیهای آمریکا در مسیر افزایشی قرار گرفته است و به نظر نمیرسد چشم انداز مشخصی برای متوقف ساختن این چرخه وجود داشته باشد. تا یک دهه آینده انتظار میرود هر سال یک تریلیون دلار دیگر به بدهیهای آمریکا افزوده شود و این روند با توجه به روند پیری جمعیت و افزایش هزینههای درمانی احتمالا تشدید خواهد شد.
فیلیپ سواگل، مدیر این دفتر گفت: چشم انداز کسری بودجه دولت و افزایش میزان بدهیها به چالشی جدی برای سیاست گذاران آمریکایی تبدیل شده است.
پیتر پترسون، مدیر موسسه “میشل پترسون” گفت: این که کسری بودجه ما به زودی به یک تریلیون دلار در سال افزایش خواهد یافت، به قدر کافی خبر بدی هست اما بدتر از آن، این است که به نظر میرسد کسری بودجه در آینده نیز کماکان به طرز توقف ناپذیری افزایش خواهد یافت.
لازم به ذکر است که از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ، بدهی دولت آمریکا بیش از ۲ تریلیون دلار افزایش یافته است. همچنین این رقم در مقایسه با بدهی ثبت شده دولت در سال ۲۰۰۸ بیش از دو برابر افزایش یافته و اقتصاددانان معتقدند روند افزایش بدهی آمریکا کماکان ادامه خواهد داشت. (ایبنا)